Check ud i SharePoint – Sådan gør du
guides

Check ud i SharePoint - Sådan gør du

Funktionen Check Out/Check In (eller bare check out) er en måde at ”låse” et dokument på, mens det bliver redigeret af en bruger for at undgå, at en anden bruger overskriver ændringer. Princippet kendes blandt andet fra fileshares som ”Read only”.

I denne kort guide introducerer vi dig til, hvordan du kan anvende Check Out-funktionen i SharePoint.

20. august 2018

Om forfatteren

Julie har arbejdet med markedsføring af vores konsulentydelser i mere end 6 år. Hun har et stort kendskab til vores projekter, services og ydelser.

Julie - Digital Marketing Manager

Tilmeld nyhedsbrev

Følg med i vores nyheder, events og webinarer.

Sådan bruger du Check out

Man kan se at et dokument er tjekket ud ved, at filikonet har fået tilføjet et lille rødt ikon med en pil.

Check in Check ud filer i vs

Check in check ud filer i sharepoint

Når du tjekker et dokument ud, kan andre brugere ikke redigere i dokumentet eller se dine ændringer af dokumentet, før det igen er tjekket ind.

Hvis du har tjekket et forkert dokument ud eller fortryder dine ændringer, kan du bruge Discard Check Out til at slette evt. ændringer du har lavet.

Man kan tjekke et dokument ud manuelt, ved at klikke på de tre prikker ”...”, på dialog boksen klikker du igen på ”...” og i drop down menuen vælger du Check Out.

Check in check ud filer i sharepoint

Biblioteket kan også indstilles til automatisk at tjekke dokumenter ud, når de åbnes for redigering.

  1. Vælg Library Settings i Library-fanen
  2. Vælg Versioning Settings, under General Settings
  3. Ved Require Check Out nederst i menuen vælges Yes
  4. Klik OK

Mangler du kompetencer i SharePoint, så tilbyder vi en række spændende og praksisnære kurser, som tager udgangspunkt i dit niveau. Du kan booke et SharePoint kursus.