Arbejdsgivere der sidder foran hver sin computer skærm og arbejder

Tidsregistrering i 2024: Hvilke muligheder findes der?

Tilmeld nyhedsbrev

Følg med i vores nyheder, events og webinarer.

Udgivet den: 1. februar 2024
Opdateret den: 6. februar 2024

Ny lovgivning: Din arbejdstid skal registreres

Fra d. 1. Juli 2024 bliver det obligatorisk for danske arbejdspladser at have elektronisk tidsregistrering. 

Der stilles nu krav til arbejdsgiverne om at have et ”objektiv, pålideligt og tilgængeligt” tidsregistreringssystem, som kan registrere medarbejdernes daglige arbejdstid, hviletid (pauser) samt hvornår på dagen arbejdet er udført.

Har du allerede et system til registrering af medarbejdernes arbejdstid, anbefaler vi, at du undersøger, om det lever op til lovkravene og evt. får lavet eventuelle optimeringer eller forbedringer til dit interne system. 

Læs mere om lovkravene og retningslinjerne her. 

Irriterende tidsrøver eller værdifuld indsigt?

For mange kan den nye lovgivning været et irritationsmoment, fordi der følger en masse praktisk og administrativt arbejde med i forhold til at få et tidsregistreringssystem i gang. Der skal tages stilling til hvilken løsning det skal være, hvordan den implementeres i det eksisterende, oplæring af medarbejder m.m.

Frustrationen forstår vi godt, MEN registrering af arbejdstiden kan give et indblik i, hvad man bruger sin arbejdsdag på og dermed, hvor man kan optimere. Samtidig kan det være med til at skabe fokus på en bedre work-life-balance, sikre løbende pauser m.m.

I det følgende ser vi nærmere på to forskellige scenarier, hhv. muligheden for at vælge et add-on registreringssystem eller at få udviklet sin egen løsning.

Add-on produkt fra eksisterende system

På mange større systemer, som for eksempel standardiserede projektstyring- og regnskabssystemer, kan man ofte tilføje en tidsregistreringsfeature.

Det vil være den ”lette” og ”hurtige” løsning, som de fleste nok benytter sig af. Medarbejderne kender allerede systemet, og med en kort introduktionsvideo til, hvordan man bruger appen korrekt, kan man hurtigt komme i gang.

Dog vil der, de fleste steder være et ekstra beløb man skal betale, fordi featuren vil være en ekstra service, som man køber ind på.

Ulempen ved at anskaffe en allerede udviklet og eksisterende standard feature er, at man ofte betaler for funktioner, som man alligevel ikke bruger. Et eksempel kan være, at man betaler 49 kr. om måneden for 12 features i tidsregistreringssystemet, men i virkeligheden kunne man nøjes med at betale 19 kr., fordi der kun er krav om at man bruger 3 af dem i forhold til den nye lovgivning.

GUIDE: Er du en skarp udvikler, så kan du selv udvikle en tidsregisteringsapp. Bliv inspireret i vores guide "Sådan bygger du en tidsregistreringsapp"

Skræddersy din egen tidsregistreringsapp

En anden mulighed er også at få udviklet en skræddersyet løsning, som både passer præcis til den nye lovgivning og som samtidig er tilpasset den måde, medarbejderne arbejder på.

Har man både medarbejdere, der er meget på farten, i produktion og som arbejder på kontoret, kan man udvikle en løsning som passer til flere devices med en intuitiv brugerflade.

Ulempen kan være at det vil være en større investering i første omgang i forhold til udvikling, implementering og adoption. Omvendt vil løsningen på den lange bane skabe mere værdi, fordi den er skræddersyet til netop jeres forretningsmodel og medarbejderbehov.

Har du/I allerede Microsoft 365 licenser, så er der stor mulighed for at udvikle en løsningen, som er integreret i f.eks. Teams eller SharePoint – og det behøver ikke koste en halv bondegård. Med Power platformen kan du hurtigt få udviklet en no-code løsning som er nem at vedligeholde

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at udvikle en tidsregistreringsløsning som er tilpasset jeres behov, så kontakt Karsten Mottlaukmo@peoplenet.dk eller på tlf. +45 7021 4445 for en uforpligtende samtale.

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Medarbejderbillede af Claus Friis Pedersen, CEO hos PeopleNet.

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO