Arbejdsgivere der sidder foran hver sin computer skærm og arbejder

Uddannelse og supportsite øger ansattes tekniske niveau

Tilmeld nyhedsbrev

Følg med i vores nyheder, events og webinarer.

Udgivet den: 3. oktober 2023
Opdateret den: 3. oktober 2023

I forbindelse med implementeringen af SharePoint som dokumenthåndteringssystem i Vattenfall, havde Vind-afdelingen behov for at få deres nuværende og kommende medarbejdere uddannet. Med en skræddersyet uddannelsesplan blev alle medarbejdere, tilbudt undervisning på to forskellige niveauer og samtidig blev der udviklet et Help og Support site, som skulle understøtte medarbejdernes arbejde fremadrettet.

Internt behov for mere træning

Da det er lovpligtigt at dokumentere informationer og processer i forbindelse med eks. opbygning af en ny vindmøllepark, har Business Area Wind valgt at anvende SharePoint, som dokumenthåndteringssystem. Systemet skal anvendes til at dokumentere deres informationsindsamlingsprocesser, som eks. i forbindelse med implementeringen af en ny vindmøllepark.

Blandt medarbejderne blev der udarbejdet en spørgeskemaundersøgelse, som blandt andet viste, at medarbejderne ønskede praktisk træning og uddannelse i SharePoint. Da medarbejderne samtidig havde forskellige niveauer og erfaring med SharePoint, skulle undervisningen tilrettelægges herefter.

Tilrettelagt SharePoint undervisning

PeopleNets Senior SharePoint konsulent, Bo Mikkelsen, planlagde et online uddannelsesforløb bestående af to forskellige kurser:

  • Et 1-dags SharePoint introduktionskursus målrettet de slutbrugere, der havde behov for en generel introduktion til SharePoint, funktioner og navigation samt en masse praktiske øvelser.

  • Et 2-dags SharePoint Superbruger/Site administrator kursus målrettet de brugere, der fremadrettet skulle arbejde med opsætning, vedligeholdelse mm.

Alle medarbejdere kunne frit vælge, om de ville deltage på undervisningen eller ej, men mere end 500 valgte at benytte sig af tilbuddet, og kunne gennem Bo Mikkelsen tilmelde sig kurserne. Undervisningen blev afviklet i perioden fra september 2022 til maj 2023 med hold på 8-12 personer, for at sikre den højeste undervisningskvalitet for alle brugere.

Som en ekstra service, har alle medarbejdere, efter endt kursus, kunne skrive til Bo Mikkelsen og få uddybet, hjælp til eller stille spørgsmål i en one-to-one konstellation.

 

Samlet Help og Support site vedligeholder medarbejdernes kompetencer

For at understøtte medarbejdernes fremadrettede brug af SharePoint, udviklede en af PeopleNets andre konsulenter et Help & Support site i SharePoint. Sitet indeholder en masse træningsvideoer, guides, tekster og meget mere.

Med Help og Support sitet kan medarbejderne til en hver tid, lære eller få genopfrisket, hvordan de for eksempel søger, bruger funktioner, navigerer rundt eller opsætter nye sider eller finder svar på mere komplekse problemstillinger.

Da der allerede lå vejledninger og guides forskellige steder, er Help og Support sitet også blevet et centralt sted hvor alt materialet er blevet samlet.

Undervisning til on-boarding af nye medarbejdere

Udover planlægning og eksekvering af undervisning og uddannelse, har vores SharePoint Specialist også klargjort materiale til de kommende nye medarbejdere i Vind-afdelingen.

Som en del af deres on-boarding plan, får de også en introduktion til dokumenthåndteringen i SharePoint samt et overblik over brugbare funktioner mm. På den måde vil nye medarbejdere hurtigt kunne tage systemet korrekt i brug.

Kort om Vattenfall

Som et europæisk stort energiselskab, leverer Vattenfall vedvarende energi til privatforbrugere i flere forskellige lande.  
 
Særligt i Danmark er Vattenfall operatør af havvind og driver forskellige vindmølleparker på både vand og land. Energiselskabet går ind for en fossilfri fremtid med mange andre aktiviteter.  

Vattenfall huser til dagligt mere en 20.000 medarbejdere på tværs af lande som Tyskland, England, Norge mm. Deres hovedkontor ligger i Kolding.  

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Medarbejderbillede af Claus Friis Pedersen, CEO hos PeopleNet.

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO