Track dine opgaver med Microsoft Planner

Tilmeld nyhedsbrev

Og gå ikke glip af ny viden om den digitale arbejdsplads

Udgivet den: 3. december 2020
Opdateret den: 13. marts 2023

læsetid: 4 minutter

Kategori(er): 

#Guides
#Planner

Track dine opgaver

Sådan kommer du i gang

I en tid hvor meget af arbejdet foregår derhjemme eller væk fra resten af kontoretkan det være svært at holde styr på de forskellige arbejdsopgaver, og skabe et overblik over, hvem der egentlig gør hvad. Det kender vi i PeopleNet i hvert fald til. Hvis du også kan genkende denne udfordring, så kan Microsoft Planner måske være en hjælp for dig.  

Et godt visuelt overblik kan spare dig for en masse spildt tid, og hvis du har brug for sådan et, så er Microsoft Planner et godt sted at starte.  

Her får du nemlig mulighed for at planlægge, organisere samt samarbejde om dine arbejdsopgaver, og du kan samtidig se, hvad dine kollegaer har af opgaver. Microsoft Planner fungerer som en visuelt overskuelig og intuitiv pallette af fremtidige og igangværende arbejdsopgaver, der måske kan give dig det overblik du og dit team mangler. Derudover er Microsoft Planner også integreret med de tjenester, som du bruger mest, nemlig Teams og Outlook! 

Sådan ser din startside ud på Microsoft Planter

  1. Markér en plan under Foretrukne planer eller Alle planer.

    ELLER

  2. Start en ny plan ved at vælge Ny plan.

Når du opretter en plan, oprettes der en Microsoft 365 gruppe for at understøtte din plan. Microsoft 365-grupper gør det nemt for dig og de personer, du arbejder sammen med, at samarbejde ikke kun i Planner, men også i OneNote, Outlook, OneDrive og meget mere.

Opret en ny plan og gruppe

Sådan opretter du en plan med Planner.
  1. Navngiv din plan.

  2. Vælg, om du vil oprette en ny gruppe eller føje din plan til en eksisterende gruppe (se det næste sæt trin).

  3. Vælg, hvem der kan se din plan.

  4. Vælg Indstillinger for at tilføje en beskrivelse.

  5. Vælg Opret plan.

Bemærk!: Hvad er forskellen på "offentlig" og "privat"? Offentlige planer kan ses af alle i organisationen. Private planer kan kun ses af brugere, som du har føjet til planen. Når personer i organisationen søger efter planer, vises der kun offentlige planer i søgeresultaterne. Husk på, at når du gør en plan offentlig eller privat, gør du også Office 365-gruppen offentlig eller privat. Få mere at vide.

Sådan sorterer du dine opgaver

Når du har tilføjet opgaver, kan du sortere dem i opgavesamling (buckets i den engelske version) for at bryde tingene op i faser, typer af arbejde, afdelinger, eller hvad der nu giver mest mening for din plan.

Konfigurere opgavesamlinger

Du kan konfigurere opgavesamlinger for din plans opgaver på tavlen ved at markere Tilføj ny opgavesamling og indtaste navnet på denne opgavesamling. Du kan tilføje en ny opgave samling ved at trykke på "tilføj en ny opgavesamling".

Kan du ikke se Tilføj ny opgavesamling? Du har muligvis grupperet tavlen efter noget andet. Markér Gruppér efter øverst, og vælg opgavesamling.

Du kan også selv vælge hvordan du vil gruppere dine opgaver. Det kan også være efter status, markater eller prioritet.

Tip!: Vil du ændre navnet på en opgavesamling? Markér et opgavesamling-navn for at foretage ændringer. Du kan endda omdøbe opgavesamlingen til noget, der måske er mere brugbart!

Flytte opgaver til opgavesamlinger

Når du har oprettet en opgavesamling, kan du trække opgaver til denne opgavesamling for at komme i gang med at organisere dine ting.

Du kan flytte rundt på dine opgaver alt efter hvor de skal være henne.

Du kan også markere plustegnet (+) under opgavesamlingen for at tilføje en ny opgave til den pågældende opgavesamling. Skriv navnet på opgaven, og vælg Tilføj opgave.

Sådan tiltøjer du en opgave i planner.

Andre måder at organisere dit arbejde på

Du kan ændre rækkefølgen af, hvordan filsæt vises på skærmen, ved at trække titlen på en opgavesamling til en ny placering.

Hvis du har brug for flere måder at organisere dit arbejde på, kan det være nyttigt at bruge farvede etiketter.

Du kan give dine opgaver forskellige markater.

Du kan markere opgaver med flere farvede etiketter for at få et overblik over, hvilke opgaver har bestemte ting til fælles.

Skab et overblik med diagrammer

I Planlægning kan du bruge visningen diagrammer til at se, hvordan dit arbejde skrider frem.

Skab overblik over dine opgaver med diagrammer.

Følg os på

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Medarbejderbillede af Claus Friis Pedersen, CEO hos PeopleNet.

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO