Arbejdsgivere der sidder foran hver sin computer skærm og arbejder

Tidssvarende vidensportal understøtter ansattes arbejde

Tilmeld nyhedsbrev

Følg med i vores nyheder, events og webinarer.

Udgivet den: 12. maj 2020
Opdateret den: 15. februar 2023

Dansk myndighed får ny vidensportal baseret på Microsoft 365

Kunden er en offentlig dansk myndighed med arbejdsområde inden for skatteområdet. Til dagligt er myndighedens opgave bl.a. at behandle klager i forbindelse med myndighedsafgørelser. I myndigheden er der ca. 400 medarbejdere. 

Behandlingen af klager er afhængig af opdateret viden og lovtolkning, samtidig med at afgørelsestekster og standardformulering skal være enslydende og ensartede. Derudover er let adgang til eksterne kilder en vigtig del af sagsbehandlingen. 

Det eksisterende system var utidssvarende og ikke specielt brugervenligt.

Brugerinterviews og designmodeller som grundlag for nye krav

Forud for implementeringen gik en analysefase, hvor myndighedens medarbejdere og ledelse blev spurgt til behov og erfaringer. På baggrund af resultaterne blev der udviklet en prototype og en række krav til en ny platform. 

Fra den samlede liste af 100+ krav blev 46 krav udvalgt som essentielle for et nyt system. Disse 46 krav implementerede PeopleNet som en del af et Minimum Viable Product (MVP) 1. Resterende krav implementeres senere.

Teknisk implementering bygget i SharePoint Framework og SharePoint Online

Platformen er udviklet ved brug af SharePoint Online, SharePoint Framework og Microsoft 365. Løsningen består hovedsageligt af en teknisk implementering med fokus på struktur, platform og arkitektur.

Med den nye løsning har kunden fået overblik over deres viden således, at alle medarbejder har fælles udgangspunkt for behandling af klagesager. Desuden sikrer løsningen, at sagsbehandlingen et høj fagligt og ensartet niveau. Endelig løsningen let redaktionel redigering af indholdet i platformen.

Udviklingsmodel understøtter kvalitetsbåret løsning

Løsningen er udviklet ved brug af Scrum metoden, som er en iterativ udviklingsmodel, der forudsætter stabil og god kommunikation mellem kunde, udviklere og brugerne undervejs i hele projektet.  

Løsningen blev udviklet i sprints af 14 dages varighed, hvor sammenhængende krav blev implementeret. Efter hvert sprint blev sprintets arbejde præsenteret, vurderet og evalueret af kunden i tæt samarbejde med konsulenterne. Efter hvert sprint har kunden mulighed for at justere krav på baggrund af det implementerede. Dette sikrer brugbar funktionalitet hele vejen igennem projektet til trods for mulige ændringer i krav. 

I hele projektperioden arbejdede PeopleNets konsulenter tæt sammen med myndighedens projektdeltagere på et fælles kontor hos kunden, så eventuelle afklaringer hurtigt kunne afklares, og fremdriften sikres. 

Varighed: Samlet set 6 uger.

Teknologi

SharePoint Online, SharePoint Framework og Microsoft 365.

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Medarbejderbillede af Claus Friis Pedersen, CEO hos PeopleNet.

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO