Teams møderettigheder – Styr rettighederne for deltagerne

Tilmeld nyhedsbrev

Og gå ikke glip af ny viden om den digitale arbejdsplads

Udgivet den: 11. januar 2021
Opdateret den: 20. april 2022

læsetid: 4 minutter

Kategori(er): 

#Guides
#Lists
#Teams

Rettigheder i Microsoft Teams

De fleste har nok under et Teamsmøde oplevet, at nogen har delt deres skærm, slukket for lyden for andre deltagere, eller smidt andre ud af et igangværende møde. Det kan være frustrerende, især for mødearrangøren, Disse udfordringer kommer fra rettighederne, der tildeles deltagerne, når de bliver inviteret til et møde.

I denne guide giver vi dig derfor en introduktion til, hvordan du kan administrere deltagernes rettighederne til dine teamsmøder. På den måde undgår du forstyrrelser.

Kom i gang med rettighedsstyrring

Metode 1: Undervejs i mødet

Når man bliver inviteret til et møde, så har man som udgangspunkt præsentationsvært rettigheder medmindre andet er specificeret. I figuren nedenunder er en oversigt over de rettigheder, præsentationsværten har.

Teams rettigheder oversigts side

Listen er ret lang og indeholder rettigheder, som at slå lyden fra andre eller fjerne deltagerne, og er derfor ikke altid ideelt i et virtuelt undervisningslokale eller i større møder. Heldigvis findes der forskellige metoder, hvorved man kan forhindre andre i at tage styringen undervejs.

I denne guide ser vi på to forskellige metoder til, hvordan du holder styr på rettighederne.  Den første metode er brugbar efter mødet er startet, mens den anden metode kan anvendes før mødet starter.

Inden vi kigger på de to metoder, så lad os kigge på hvilke rettigheder brugerne har uden, at der har fortaget nogle ændringer i rettighederne. Brugerne har mulighed for at ignorere deltageren (slukke for andre deltagers mikrofon) samt fjerne deltagere fra mødet.

Teams brugere og deres rettigheder Som vi kan se på billedet, så har brugerne mulighed for at ignorere deltageren (Slukke for andre deltagers mikrofon), samtidig har de også muligheden for at fjerne deltagere fra mødet. HELDIGVIS kan dette forhindres.

Den første metode til at justere rettighederne er undervejs i mødet. Denne mulighed er ideel, hvis du allerede har startet mødet, og der ikke er mange deltagere i mødet. Hvis du har mange deltagere, så vil den næste metode være bedre egnet.

Trin 1: Klik på de tre prikker ud for den deltager du ønsker at give mindre rettigheder.

klik på dem der skal have mindre rettigheder teams møderettigheder

Trin 2: Gør den ønskede bruger til deltager ved at bruge knappen Gør til deltager.

Gør den ønskede deltager til deltager - tildel rettigheder teams møderettigheder

Trin 3: Når du trykker på Gør til deltager, vil en dialog boks komme frem. Her skal du trykke på Rediger.

Dialog boks - gør til deltager - giv rettighederne i Teams

Denne handling fjerner deltagerens rettigheder til følgende: Slukke for andres mikrofon, fjerne deltagere fra mødet og sidst men ikke mindst at dele deres skærm. Derved kommer deltagernes mulighed til at se ud som nedenstående.

inviter nogle til at få rettigheder i Teams

Metode 2: Før mødet starter 

Har du mange deltagere på mødet, eller ønsker du bare at have styr på rettighederne før mødet, så kan du følge de nedenstående trin til at fjerne deltagernes rettigheder i mødet.

Trin 1: Åben mødeindkaldelsen, enten i Teams eller i din Outlook indbakke. I nedenstående har jeg åbnet mødet direkte i Teams.

Før mødet starter kan du styre rettighederne

Trin 2: Klik på Mødeindstillinger i toppen af indkaldelsen.
Trin 3: Ændre indstillingerne for hvem der kan præsentere til Kun mig.

Møde indstillinger

Trin 4: Klik Gem

Herefter når du deltager i et møde, vil mødedeltagerne fremstå som følgende:

sådan fremstår mødedeltagerne

Derved får brugerne følgende rettigheder og kan dermed ikke slukke andres mikrofoner og ej heller smide andre elever ud af mødet.

brugerne får følgende rettigheder

Du har nu skiftet rettighederne på dine deltagere, som nu kun har deltagerrettigheder. Det betyder desværre også, at deltagerne ikke kan dele deres skærm, hvilket kan udgør et problem. 

Mangler du kompetencer i Microsoft Teams? Se vores Teams kurser