Arbejdsgivere der sidder foran hver sin computer skærm og arbejder

SharePoint Add-in pensioneres i efteråret

Tilmeld nyhedsbrev

Følg med i vores nyheder, events og webinarer.

Udgivet den: 6. juni 2024
Opdateret den: 6. juni 2024

Med henblik på at levere maksimal værdi gennem moderne, sikre og optimerede løsninger til alle deres brugere, har Microsoft besluttet, at SharePoint Add-in udvidelsesmodellen pensioneres og dermed udgår.

Tidsrammen lyder, ifølge Microsoft, at SharePoint Add-in stopper for nye lejere fra d. 1. november 2024 og for eksisterende lejere d. 2. april 2026. Dette gør sig gældende for alle miljøer, inkl. Government Clouds og Department of Defense (Kilde: Tech Community i Microsoft). 

Begge SharePoint Add-in-varianter (SharePoint Hosted Add-ins og Provider Hosted Add-ins) bliver påvirket af Microsofts beslutning om at lade modellen udgå.

Påmindelsen om denne ændring bør du også være blevet orienteret om i din Microsoft 365 Tenants App-katalog, som præsenteres med følgende besked:

Servicebesked fra Microsoft om at SharePoint Add-in udgår.

Hvad skal jeg gøre med mine SharePoint Add-ins?

Hvis du ved, at du har brugerdefinerede SharePoint Add-ins liggende, er vores klare anbefaling, at du migrerer disse til SharePoint Framework-baserede løsninger. Har du ikke kompetencerne in-house, hjælper vores erfarne konsulenter gerne med at flytte dem over i en tidssvarende løsning, som understøtter best practice i Microsoft.

Hvis du er kunde hos os og har 365Connect moduler i din SharePoint-løsning, kan du forholde dig helt roligt. 365Connect modulerne er fremtidssikrede og bygget i SharePoint Framework og påvirkes derfor ikke af denne ændring.

Er du i tvivl, om du har SharePoint Add-ins i dit system, eller har du andre spørgsmål til denne ændring, så tag fat i vores Business Solutions Advisor, Karsten Mottlau, på tlf. +45 2012 9515. Karsten Mottlau har stor erfaring med SharePoint og kan derfor give dig den vejledning og rådgivning, både i forhold til ovenstående og på intranetfronten generelt.

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Medarbejderbillede af Claus Friis Pedersen, CEO hos PeopleNet.

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO