Arbejdsgivere der sidder foran hver sin computer skærm og arbejder

Mulighederne med Mixed Reality i Power Apps

Tilmeld nyhedsbrev

Følg med i vores nyheder, events og webinarer.

Udgivet den: 3. juni 2021
Opdateret den: 4. september 2023

Bliv ordentligt introduceret til funktionerne i Mixed Reality

Vi har tidligere introduceret Mixed Reality til Power Apps, hvor vi også viste en demo af en af funktionaliteterne og gav jer en kort beskrivelse af emnet. Men vi synes simpelthen at funktionaliteterne fortjener lidt mere tid i rampelyset, så derfor har vi skrevet en lidt længere artikel, hvor vi vil gennemgå alle 4 Mixed Reality funktionaliteter og vise en lille demo af hver af funktionalitet.

De fire funktionaliteter - et overblik

De fleste Power Apps brugere eller udviklere kender nok snart de sædvanlige funktionaliteter i Power Apps. Oftest bliver Power Apps nemlig anvendt til løsninger, hvor der er behov for at brugeren kan tilgå eller indtaste data, til eksempelvis en SharePoint liste, - bibliotek, Dataverse eller Excel, for bare at nævne et par stykker. Men Power Apps kan anvendes til meget mere, og det har Microsoft igen vist ved at introducere, de nye funktionaliteter kaldet Mixed Reality.

Mixed Reality i Power Apps er fusionen af den virkelige og den virtuelle verden, hvor man kan visualisere et scenarie med både fysiske og digitale objekter i realtid. Lad os tage et eksempel. Forestil dig at en butik har behov for at visualisere, hvordan en specifik udstilling eller sammensætning af hylder vil se ud, før den bliver monteret. Med Mixed Reality funktionaliteterne i en Power App kan brugeren anvende kamerafunktionaliteten i en mobil enhed og dermed få en digital version af udstilling vist. Brugeren kan herefter interagere med objektet, ved fx at flytte på udstillingen eller bevæge sig rundt om den for at tilse gangområdet rundt om udstillingen. Denne funktionalitet i Power Apps kaldes ”View in MR”.

I demoen, som kan ses herunder, er der oprettet en katalog af 3D objekter, som brugeren kan vælge fra, samt muligheden for at indikere størrelsen på det valgte objekt. Objektet kan herefter placeres for at blive tilset, flyttet, roteret eller brugeren kan tage et billede af scenariet, skulle det dokumenteres.

Ovenstående beskrevne løsning med ”View in MR” kan også kombineres med funktionaliteten ”View in 3D”. Denne funktion tillader at 3D objekter kan tilses direkte i appen. Dette kunne eksempelvis være et katalog, hvor brugeren kan gennemgå et galleri fuld af 3D objekter og tilse dem, inden brugeren vælger et objekt som placeres i ”View in MR”. Lad os igen tage et eksempel: Forestil dig en indretningsarkitekt, som vil visualisere et rums indretning. Arkitekten kan gennemgå et katalog fuld af digitaliserede møbler, enten som billede eller 3D objekter og tilse dem i appen, inden de placeres i rummet.

I demoen herunder vises de samme 3D objekter, som brugeren i den foregående demo kunne vælge imellem. Her kan brugeren se objekterne direkte i appen.

Hvis man nu endnu ikke har et katalog med relevante 3D objekter eller billeder, eller måske ikke ønsker at oprette dem, så er der heldigvis råd for det. Microsoft lavet funktionaliteten ”Place a Cube” – denne funktionalitet tillader brugeren at placere en boks figur på samme måde som med ”View in MR”. Med denne løsning kan brugeren med behov for at sikre at et møbel, installation, container eller tilbygning af en given størrelse kan være i den ønskede lokation – Eksempelvis så en sælger kan demonstrere objektet i den givne lokation, inden der tages stilling til hvorvidt det skal købes. Ved et indtaste de givne mål til boks figuren, kan den placeres i korrekte størrelsesforhold, og brugeren kan tilsikre, at alle forhold er som ønsket.

I vores demo indtastes størrelsen på endnu et skrivebord, som vi ønsker at måle hvorvidt det kan placeres i rummet.

Den sidste af de 4 funktionaliteter, blev introduceret i en tidligere artikel, nemlig ”Measure in MR”. Denne funktionalitet tillader brugeren at måle i Mixed Reality. Til det her scenarie kunne man forestille sig en tømrer eller vinduesmontør, som skal estimere på et projekt. Brugeren kan måle i Mixed Reality og herefter tage et billede, hvor målene står direkte på det afbillede område. Billedet kan herefter logges og anvendes med estimatet. I vores demo måler vi afstanden fra vores indgang og ned til hjørnekontoret.

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Medarbejderbillede af Claus Friis Pedersen, CEO hos PeopleNet.

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO