Arbejdsgivere der sidder foran hver sin computer skærm og arbejder

Sådan laver du forsider i Word

Tilmeld nyhedsbrev

Følg med i vores nyheder, events og webinarer.

Udgivet den: 12. februar 2024
Opdateret den: 6. februar 2024

Forsider i Word

Forsider i Word er mere end bare et første indtryk. De er portaler til dine dokumenter, der kan indfange opmærksomheden og præsentere indholdet på en professionel måde. 

I dette indlæg får du et indblik i, hvad forsider i Word er, hvorfor de er relevante, og hvordan du kan indsætte dem korrekt. Du får også syv tips til at forbedre dine forsider og gøre dem endnu mere imponerende.

Hvad er en forside?
En forside i Word er det første visuelle element, som læserne møder, når de åbner dit dokument. Den fungerer som en præsentation af dokumentets emne, titel, forfatter og eventuelle tilknyttede oplysninger. Forsider kan være givende at bruge i forbindelse med professionelle rapporter, præsentationer, projektforslag og brochure.

Forsider tjener flere formål:

  • En veludformet forside tilføjer et professionelt præg til dine dokumenter og skaber et godt første indtryk. Det viser, at du har leveret en ekstra indsats for at give læseren den bedste start.

  • Forsider hjælper med at organisere og præsentere vigtige oplysninger om dit dokument på en struktureret måde. Der fortæller også læseren hvad de kan forvente af det følgende indhold.

  • En forside kan inkludere virksomhedens logo, farver og andre brandelementer, hvilket styrker virksomhedens identitet. Det skaber også genkendelighed for læseren.

NB: Du kan også gemme din forside som en skabelon, så den kan bruges igen og igen. Læs mere om, hvordan du opretter skabeloner i vores guide: Opret skabeloner i Word.

Bliv endnu skarpere til at bruge Word

På vores Word kurser får du en praksisnær tilgang til de forskellige funktioner og muligheder, som findes i Word.
Besøg vores Word kursusoversigt her(Klik her)

Indsæt forside i Word

Herunder gennemgår vi trin for trin, hvordan du indsætter en forside i word:

  • Start med at åbne dit Word-dokument, hvor du vil indsætte forsiden.

  • Gå derefter til fanen "Indsæt" i Word og klik på "Forside" i gruppen "Sider".

  • Vælg en passende forside fra de tilgængelige muligheder, eller klik på "Blank side" for at oprette din egen forside.

  • Indtast titel, undertitel, forfatternavn og eventuelle andre relevante oplysninger på forsiden ved at klikke på de relevante områder og skrive dine data.

  • Indsæt virksomhedens logo eller andre relevante billeder og grafikker ved at klikke på "Billeder" i fanen "Indsæt".

  •  Justér fontstil, størrelse, farve og layout efter behov ved at bruge de tilgængelige formateringsværktøjer i Word. Tag gerne udgangspunkt i virksomhedens visuelle profil, så din forside matcher jeres brand.

  • Gem dit dokument, når du er tilfreds med din forside, og du er klar til at gå videre med resten af dokumentet. Samarbejder du med andre kollegaer om forsiden, kan I også løbende indsætte kommentarer, så flere input til forsiden kan bruges.

7 tips til dine forsider i word

TIP 1: En simpel, men elegant forside er ofte mere tiltalende end en overfyldt og kompleks en.

TIP 2: Inkorporer virksomhedens brandfarver for at styrke brandidentiteten.

TIP 3: Brug forskellige layoutmuligheder for at skabe en unik og iøjnefaldende forside. Det kan være rammer, figurer, perspektiv m.m.

TIP 4: Gør din titel tydelig og letlæselig for at fange læserens opmærksomhed. Din målgruppe må ikke være i tvivl om indholdet, når de læser din titel eller overskrift. NB: Forsider indeholder aldrig fodnoter - så gem dem til resten af dit dokument.

TIP 5: Vælg billeder og grafikker, der er relevante for dokumentets emne og appellerer til målgruppen.

TIP 6: Tjek altid din forside for eventuelle stavefejl eller grammatikfejl for at opretholde professionalisme.

TIP 7: Inden du sender dit dokument ud, skal du sørge for at udskrive og tjekke forsiden for eventuelle layout- eller udskrivningsproblemer.

Med disse trin og tips er du godt rustet til at skabe imponerende forsider i dine Word-dokumenter, der skiller sig ud og efterlader et varigt indtryk.

Næste step: Få styr på din indholdsfortegnelse!

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Medarbejderbillede af Claus Friis Pedersen, CEO hos PeopleNet.

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO