Indsæt diagrammer i PowerPoint – Sådan gør du

Tilmeld nyhedsbrev

Og gå ikke glip af ny viden om den digitale arbejdsplads

Udgivet den: 6. december 2019
Opdateret den: 13. februar 2023

læsetid: 3 minutter

Kategori(er): 

#Guides
#PowerPoint

Diagrammer i PowerPoint

Indsæt diagrammer i PowerPoint!

Store mængder af data er ofte nemmere at overskue eller konkretisere, når de bliver visualiseret. Og dette er specielt en fordel til møder eller andre begivenheder, hvor andre også skal have indsigt i de tal, som er relevante for det pågældende møde.

Derfor er det godt at kende til, hvordan man nemt og overskueligt kan præsentere og visualisere sin data, således, at det publikum man præsentere det for også forstår indholdet og pointerne.

Sådan indsætter du diagrammer i PowerPoint

Mange synes, at det er lettere at overskue og sammenligne tal, hvis de bliver præsenteret i et diagram. For at oprette et diagram kan man benytte en af de nedenstående metoder:

  • Vælg Indsæt-fanen, diagram og derefter vælge diagramtype, for at indsætte et diagram på det aktuelle dias.

  • Indsæt et nyt dias og vælg et dias layout, der indeholder en pladsholder til et diagram. Klik på diagram-ikonet på pladsholderen, når diasset er indsat.
Indtaste data til diagram

Når man opretter et diagram, som beskrevet ovenfor, vil man få vist et regneark:

Når du opretter et diagram bliver du ledt over i et excel diagram.

De indtastede tal er blot et eksempel, man kan gå ud fra, og dette eksempel vil blive vist hver gang, du vil oprette et diagram. Du skal nu bare overskrive tal og tekster ved at klikke på den celle, man ønsker rettelsen i.

Som du kan se af figuren, indskriver du dine tekster i rækker og kolonner. Det er en god ide at starte med at indtaste data, som det er vist på ovenstående billede. Du bør altså enten starte i cellen ud for kolonne 2 og række 1 eller i cellen ud for kolonne 1 og række 2.

Mens du ændrer i regnearkets indhold, bliver diagrammet i præsentationen gradvist ændret i overensstemmelse med de indtastninger, du foretager.

Når du er færdig med at indtaste data, kan du ændre på diagrammets farver. For at kunne gøre det, kan du med fordel lukke Excel. Hvis du senere vil ændre data, klikker du på Design-fanen og »Rediger data«:

Du trykker på design fanene og dernæst på rediger data knappen.

Når du er helt færdig med at indtaste data, afslutter du oprettelsen af diagrammet ved at klikke på diasset i præsentationen.

For blot at slette indholdet i en celle skal du markere cellen og trykke på Delete-tasten. Du kan slette flere cellers indhold ved at klikke på dem, samtidig med at du holder Shift-tasten nede og derefter trykker på Delete-tasten.

Skifte diagramtype

Som standard vises diagrammet som »Grupperet søjle«. Ønsker du eksempelvis at få vist diagrammet i form af et cirkeldiagram, skal du gøre følgende:

Markere diagrammet og klik på skift diagramtype.

Tryl på knappen diagram type for at ændre dit diagram til en anden type.

Man får nu vist en liste over de diagramtyper, man kan vælge imellem.

Klik herefter på den diagramtype, der ønskes og afslut ved at klikke på OK.

Ændre diagrammets komponenter 

Du kan dobbeltklikke på et diagram for at redigere det og dobbeltklikke på diagrammets enkelte dele for at redigere dem. Eller vælge fra højre-kliks menuen. Det kunne for eksempel være, at du ønsker at ændre farverne på søjlerne i diagrammet.

Vil du blive bedre til PowerPoint? Vi tilbyder en masse spændende kurser. Se vores Microsoft PowerPoint kurser. 

Følg os på

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Medarbejderbillede af Claus Friis Pedersen, CEO hos PeopleNet.

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO