Transition og migrering til Microsoft 365


 Hvis I allerede har besluttet at ”flytte i skyen” til Microsoft 365, så er I godt på vej til at høste de sikkerheds- og forretningsmæssige gevinster som platformen tilbyder. 

Microsofts cloud platform er efterhånden ganske moden og der er god dokumentation og integreret hjælp til at gennemføre en migrering fra et on-premise miljø.  Men der er adskillige faldgruber på vejen og ikke alle metoder fører direkte til målet. 

Hvorfor vælge at have en leverandør til migreringen?

Lad PeopleNet hjælpe dig med at migrere fra dine on-premise miljøer til Microsofts cloud univers.  Med vores erfaring kan vi lede jer sikkert gennem forløbet, undgå faldgruber og drage fordel af best practices i markedet.  Hvad enten du vil varetage dele af migreringen selv, og kun trække på PeopleNet til sparring – eller om du vil overlade hele opgaven til os.  

Hvordan kommer vi i gang?

Selv om der er mange åbenlyse fordele ved at anvende Microsoft 365, så er det ikke sikkert, at det er alle tjenester der bør tages i brug hos jer med det samme. Vi anbefaler derfor at slå koldt vand i blodet og at foretage en grundig afklaring af hvilke specifikke fordele I ønsker at opnå, og at holde dette op mod den forventede indsats.  

Ofte starter vi derfor med en workshop, hvor vi sammen gennemgår jeres specifikke udfordringer og planer – og ud fra det kommer vi med et oplæg på tidsplan, ressourcer og økonomi.  


Hvad indgår i en migrering?

Ofte vil kunder starte med en migrering af Exchange, det vil sige oprettelse af brugere og deres mail konti, delte postkasser, MX records m.v. – og selvfølgelig udrulning af Outlook klienter til brugerne.   

En migrering af din on-premise SharePoint farm til SharePoint Online vil typisk følge efter. PeopleNet har mange års erfaring med analyse og migrering af SharePoint intranet- og forretningsløsninger og vi tilbyder derfor en velafprøvet metode. Ofte starter vi med en migreringsanalyse, der giver dig et godt overblik over indhold, specialudvikling og tilpasset design. På denne måde får du et grundlag for at vurdere hvilket indhold og funktioner, der med fordel kan flyttes og hvad der bør slettes eller arkiveres. 

Afhængig af jeres behov, kan der indgå rådgivning om og konfiguration af alle de øvrige Microsoft 365 tjenester, Teams til samarbejde og vidensdeling, Planner til opgavestyring, Power Automate til forretningsløsninger og meget mere. 

Tenant opsætning: Ud over de enkelte tjenester tilbyder vi rådgivning og konfigurationer af sikkerhed, compliance, mobile enheder og udrulning af klienter. 

Hvordan høster vi gevinsterne?

Ud over ønsket om en nemmere og mere sikker hosting, vil motivationen for brug af Microsoft 365 ofte være ønske om forbedret samarbejde, øget effektivitet, mindre spildtid og færre barrierer i hverdagen.  En teknisk løsning er dog aldrig bedre end brugernes anvendelse og accept af den nye måde at arbejde på. 

Derfor indgår der oftest dialog og rådgivning om user adoption, herunder kommunikation, træning, FAQ, selvstudie, flyers, floor-walking, quick-guides, support m.m. Vores adoption ydelser er fleksible og vil tage udgangspunkt i jeres konkrete situation og i de interne ressourcer, I selv bidrager med.  

Læs mere om vores adoptionpakker lige her!


Er du interesseret i at vide mere omkring vores migreringsproces, så kan du med fordel downloade vores guide “Sådan opnår du en succesfuld migreringsproces” lige her!

Kontakt os til et uforpligtende møde om jeres situation og behov!