Office 365 Genvejstaster

Office 365 genvejstaster


Genvejstaster er tastaturkombinationer, du kan bruge til at styre Office-programmerne med. Det kan være tidsbesparende, hvis du kan huske genvejene til de mest brugte funktioner – fx fed tekst(Ctrl+F) og kopiér tekst (Ctrl+C).

Men med Office behøver du faktisk ikke at være en haj til at huske kombinationer for at få glæde af dem. Du kan nemlig betjene programmet visuelt fra tastaturet ved blot at trykke på tasten Alt på dit tastatur.

Nu vises der et bogstav over hver af fanerne i det Office-program, du arbejder med. Trykker du på et af de viste bogstaver på dit tastatur, bliver den pågældende fane åbnet, og nye bogstavikoner bliver vist over alle knapperne i båndet. Vil du aktivere en funktion, behøver du nu bare at trykke på den tilsvarende tast på dit tastatur – fx Alt+E i PowerPoint for at aktivere fanen Hjem.

Hvis du vænner dig til at aktivere funktioner på denne måde, vil du efterhånden lære kombinationerne til dine favoritfunktioner udenad, så du kan aktivere dem uden at kigge efter bogstaverne på skærmen.

Bemærk, at nogle af genvejstasterne sagtens kan indeholde flere bogstaver – i PowerPoint skal du fx trykke på Alt+E+KF for at vælge funktionen Forøg skriftstørrelse.


Office 365 genvejstaster - Agenda - Powerpoint Preview
Gå til Office 365 kurser
Se flere guides, tips & tricks