Nye funktionaliteter i Power Apps

Gå ikke glip af ny viden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Udgivet den: 21. april 2021
Opdateret den: 1. november 2021

Mål afstande, volumetri og visualisér dine objekter

I April offentliggjorde Microsoft general availability på mixed reality funktionaliteter i Power Apps. De nye funktionaliteter inkluderer blandt andet 3D view, MR view og måling i mixed reality. Det betyder, at du nu blandt andet (med dit mobile device) kan måle afstande, og dermed gøre det nemmere at digitalisere dine arbejdsprocesser.  
 
Som udgangspunkt er funktionen gratis for alle brugere, men kan muligvis i nær fremtid blive en del af premium licenset. Så hvis du skal afprøve funktionaliteterne før det potentielt bliver premium indhold, anbefaler vi at du får afprøvet det hurtigst muligt. 
 

PeopleNet ekspert afprøver nye funktionaliteter

Vores Power Apps ekspert, Michelle Petersen, har allerede udviklet en applikation, som indeholder alle mixed reality funktionaliteterne og har lavet en lille demo af ”Measure in MR”, som kan måle afstande. Når man har målt afstanden, bliver den indsat i et tekstfelt, og herefter kan dataene gemmes i en SharePoint liste.  
 
Du kan se demoen i videoen herunder: 

Yderligere kan man tage billeder i mixed reality sessioner. Michelle Petersen inddrager her et eksempel: ”Hvis man forestiller sig et byggefirma, som skal opmåle i forbindelse med en estimering, så kan de anvende appen til at foretage målene og tage et billede af hele sessionen med de faktiske mål i billedet.”  
 
Ovenstående eksempel er ikke inkluderet i videoen, men Michelle Petersen påpeger, at hun har afprøvet billedfunktionaliteten som en del af den applikation hun har udviklet og synes, at den virker ret godt. 
 
Med de nye funktionaliteter er det også muligt at visualisere 3D modeller og billeder. Det betyder, at du kan tage et billede eller en 3D model (eksempelvis et møbel, en container, en bygning eller en maskine) og herefter placere den "i virkeligheden", ved hjælp af kamera funktionaliteten i dit mobile device.

Efter placering af objektet i den ønskede lokal, kan brugeren få et indtryk af, hvordan det ville se ud og inspicere objektet i forhold til lokationen. Brugeren kan både flytte på og bevæge sig rundt om objektet for at tilse alle vinkler af det placerede objekt. På den måde kan du få overblik over, om der er plads til et givent produkt, (f.eks. en reol, container etc.), og hvordan det påvirker gangområder og synsoverblik. Hvis det ønskes, kan data herefter blive gemt i eksempelvis SharePoint eller Onedrive, så du kan bruge det fremadrettet. 

Følg os på

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Image

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO