Ny filoplevelse i Teams

Gå ikke glip af ny viden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Udgivet den: 26. maj 2021
Opdateret den: 1. november 2021

Kategori(er): 

#Nyheder
#Teams

Nye opgraderinger

Det bedste sted at opbevare dine filer er i Microsoft 365 – uden tvivl! Ikke nok med at dine filer og dokumenter er sikkert opbevaret, så giver Microsoft 365 dig også mulighed for at tilgå og arbejde i dine filer på tværs af applikationer, så som SharePoint, Teams, Outlook og Yammer og samtidig på forskellige devices (web, desktop og mobil). Og lad os ikke glemme, at dette ikke kun gælder for dig, men også på gruppe- og organisatorisk niveau.

Microsoft udviklere har set nærmere på, forbedret og udviklet på fil-oplevelsen og deling af filer, og disse opdateringer præsenterer vi for dig i denne artikel!

OBS: Ifølge Microsoft RoadMap er de nye muligheder stadig i gang med at blive rullet ud. Dette kan være årsag til, at du endnu ikke kan se de nye ændringer i din Teams. (Seneste opdatering: d. 26. Maj 2021)

Ny visuel filoplevelse i Microsoft Teams

Når du befinder dig i et team på Teams, kan du tilgå de filer, som er tilgængelige i Teamet ved at klikke i fanen under ”Filer” øverst oppe. I stedet for den gamle ”liste-visning” får du nu i stedet et visuelt gitter overblik over dine filer og dokumenter.

Udover den nye gitter visning, giver den nye oplevelse dig mulighed for at synkronisere dine filer til din PC eller bærbar, lave views og arbejde med metadata, check-in og check-ud funktioner, se previews på tværs af 320+ filer, pinne filer til at være øverst og meget mere.

Den nye filoplevelse bliver ikke kun tilgængelig i Teams, men også i SharePoint, OneDrive og Outlook. 

Ny fildelingsoplevelse i Teams

Udover det nye visuelle design, flyttes også en kendt funktion fra blandt andet OneDrive, Office Apps og SharePoint med over i Teams. Dette betyder, at uanset hvor du befinder dig i Microsoft 365, har du kontrol over dine filer. Både i forhold til deling og adgang.

Det er nemlig nu muligt at kontrollere, hvem der har adgang til hvilke filer, når du oploader et dokument/fil/ video mm. i teamet. Hvis du er et i et team med 4 andre kollegaer, men kun 2 af dem skal have adgang til den fil, du deler, kan du indstille dette på filen/dokumentet, når du oploader den/det.

Ny fil oplevelse

Når du oploader filen eller dokumentet i chatten, kan du trykke på pilen under overskriften på filen. Her kan du (ligesom i OneDrive og SharePoint) bestemme, hvem der skal have adgang, hvem der har redigeringsrettigheder osv.

Er du interesseret i at lære mere om Microsoft Teams og dets muligheder, kan du tilmelde dig vores kurser i Teams.

Følg os på

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Image

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO