PeopleNet til ESPC18

ESPC18


I sidste uge deltog PeopleNet i den årlige European SharePoint, Office 365 & Azure Conference, også kaldet ESPC18.

På konferencen i år, var PeopleNet, repræsenteret af bl.a. webudviklere, it-arkitekter, key account managers, konsulenter og instruktører. Vi deltog alle med forskellige udgangspunkter og interesser, men alle med samme følelse i maven af spænding over at få en masse ny viden og inspiration, samt at møde ligesindede fra hele verden.

Måske var særligt jeg spændt på at deltage i den årlige begivenhed, da det var min første oplevelse med ESPC. I det følgende deler jeg indtryk fra min deltagelse i ESPC18 og ikke mindst nogle af de nyheder, vi kan se frem til i SharePoint og Office 365.

ESPC: Forventninger og førstehåndsindtryk

Som jeg stiger af metroen, forsøger jeg at afkode på mine medpassagerer, der også forlader toget, om de mon skal til ESPC - og om jeg vil lære nogle af dem at kende, hen over de næste fire dage. Og da jeg går gennem døren til Bella Centeret, der i år udgør rammen for konferencen, er det utvivlsomt med sommerfugle i maven. Jeg får hurtigt hentet mit adgangsbevis, afleveret min jakke og finder det rette auditorium for dagens pre-conference tutorial med Susan Hanley. Selvom det er længe siden, jeg har deltaget i en forelæsning, nærmest forsvinder dagen overraskende hurtigt. Susan holder et eminent oplæg om Informationsarkitektur i SharePoint Online, hvor hun giver utallige tips til hvordan websteder og sider med fordel kan sættes op, og ikke mindst vedligeholdes. 

Lige så blid (om end informativ) en opstart, Susans pre-conference tutorial var, lige så intense og indholdsmættede blev de kommende dage. Set i bakspejlet, er jeg lettet over at jeg havde forberedt mig nøje på de officielle konferencedage. Forud for ESPC blev programmet nøje studeret, og min agenda blev tilrettelagt i ESPC's app. Man kunne nemt blive overvældet over storheden af sådan et arrangement, og så er det rart altid at vide, hvad der er på programmet, og hvor. 

Det var langt de fleste af sessionerne, jeg deltog i, som levede op til mine forventninger, eller endda oversteg dem. Programmets spor henvendte sig til henholdsvis brugere, udviklere, it-professionelle og forretningskonsulenter på flere ekspliciterede niveauer. Denne sondring gjorde det muligt, både at deltage i nærliggende præsentationer, der holdt den enkelte opdaterede inden for eget interessefelt, samt i oplæg, der udfordrede den enkeltes kompetenceområde. Jeg selv er forretningskonsulent, og jeg formåede at deltage i oplæg om alt fra adoption og Informationsarkitektur til demonstrationer af hvordan man anvender Admin Center og bygger apps i PowerApps. 

Det er med enorm inspiration og opdateret viden, at jeg er vend tilbage fra ESPC, og jeg kan godt røbe at der er spændende ting i støbeskeen vedrørende særligt adoption. Tilmeld dig vores nyhedsmail forneden for at holde dig opdateret herom (og bare rolig; du bliver ikke bombarderet med mails). 

PeopleNet ser frem til at deltage i ESPC19, der vil finde sted i Prag fra den 2.-5. december 2019.

PeopleNet til ESPC18.

Nyheder


Microsoft Search

Søgefeltet vil, fra næste år, være at finde øverst på siden, uanset hvilken app i Office 365 man befinder sig i. Dette har til hensigt at skabe en konsekvent søgeoplevelse for brugeren. Microsoft Graph gør det muligt at søge blandt tjenester, filer, personer og websteder. Forhåndsvisningen af søgeresultaterne bliver desuden optimeret, således at det bliver muligt at danne sig et overblik over resultaterne, hurtigt.

Bing benytter Microsoft Graph til at vise resultater fra Office 365. Dette vil sige, at er man logget ind på sin Office 365-konto, og anvender Bings søgemaskine, vil man blive præsenteret for resultater fra Office 365 i toppen af siden.

SharePoint Online

Alle brugere vil få glæde af muligheden for at kommentere på dokumenter – ej at forveksle med kommentering inde i selve dokumenterne. Her kan man @nævne en kollega, for at sende dem en notifikation, og således kommunikere om et dokument, uden brug af e-mails, der hober sig op og bliver væk i mængden. Der er desuden nye delingsmuligheder, der gør det mere sikkert at dele eksternt.

Administratorer kan se frem til den kommende funktion, der gør det muligt at danne sig et hurtigt overblik over organisationens websteder, med information om hvilke, der deler indhold eksternt. Administratorer vil desuden kunne ændre URL’en for hubsites, hvilket ikke har været muligt førhen.

Det vil formentlig glæde mange kommunikationsmedarbejdere at høre, at det i første halvdel af 2019, vil blive muligt at forudbestemme publiceringstidspunkt for kommende nyheder og sider.

Flere oplægsholdere havde fokus på Yammer. Yammer kan, ved hjælp af webdele, integreres i SharePoint således at brugere af webstedet kan se Yammer-feedet uden at forlade SharePoint. Det bliver muligt at fremvise live-videoer (med Stream), som der efterfølgende kan søges i, takket være den automatiske transskription af videoens indhold. Der er desuden en række nye webdele i SharePoint, fordelt i team- og kommunikationswebsteder. Det er ikke alle webdele, der er tilgængelige i begge webstedstyper.

Har du lyst til at lære mere? Deltag i et af vores mange SharePoint kurser og Office 365 kurser. Du kan desuden finde nyttige ressourcer på ESPC's hjemmeside

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev