Desktop flow er nu gratis med windows 10

Gå ikke glip af ny viden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Udgivet den: 5. marts 2021
Opdateret den: 24. november 2021

Microsoft har nu annonceret, at Power Automate værktøjet ”Desktop Flows” er gratis med Windows 10. Det betyder, at du nu kan downloade programmet her  og opsætte desktop automatisering, uden at have premium planer.

Artikel af Michelle Petersen 

Det skal dog bemærkes at den udgave af programmet som du får, er det de kalder en ”trial version”, hvilket betyder at ikke alle funktionaliteter som er tilgængelige. Det kræver eksempelvis stadig en premium plan, hvis du ønsker at eksekvere dit Desktop flow automatisk eller på anden måde ønsker at forbinde dit desktop flow til et cloud flow.

For dem som ikke ved hvad Power Automate Desktop Flows er, så er det et værktøj til automatisering af processer. Det kan anvendes alene eller sammen med andre værktøjer, og kan beskrives som det automatiseringsværktøj som anvendes hvor Power Automate Cloud Flows ikke kan anvendes – eksempelvis til løsninger som ikke har API endpoints eller til desktop baserede legacy programmer. Desktop flows kan optage handlinger du som bruger foretager dig på computeren, som klik med musen og tastatur indtastninger, og generere et flow som kan eksekveres for således at spare brugeren, for at udføre handlingerne. Et eksempel kan være en liste af data fra et Excel ark som skal indtastes i SAP. 
Desktop flows er simple at sætte op, med en række ”drag-and-drop” handlinger eller den førnævnte mulighed for at optage handlinger du foretager på desktop eller i en browser.

Ønsker du at udvide de gratis egenskaber i Desktop Flows, kan det anbefales at kigge på planen ”Power Automate per user plan with attended RPA”. Med denne plan kan du blandt andet aktivere automatiseringer på tværs af din organisation, få adgang til mere end 400 indbyggede connectors via Cloud Flows, identificere flaskehalse i dine forretningsprocesser med ”proces advisor” (stadig i preview) samt udtrække data fra dokumenter i AI Builder.

Er du interesseret i mere information om Desktop Flows, kan vi anbefale at læse Microsofts egen dokumentation af værktøjet på linket her: https://docs.microsoft.com/da-dk/power-automate/desktop-flows/introduction

Et eksempel på et lille desktop flow:


Følg os på

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Image

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO