Check ud i SharePoint

check ind check ud i SharePoint

Check ud/ind i SharePoint


Check Out/in (eller bare check out) funktionen er en måde at ”låse” et dokument, mens det bliver redigeret af en bruger for at undgå, at en anden bruger overskriver ændringer. Princippet kendes f.eks. fra fileshares som ”Read only”.

Man kan se at et dokument er tjekket ud ved, at filikonet har fået tilføjet et lille grønt ikon med en pil.

 vs  

Når du tjekker et dokument ud, kan andre brugere ikke redigere i dokumentet eller se dine ændringer af dokumentet, før det igen er tjekket ind.

Hvis du har tjekket et forkert dokument ud eller fortryder dine ændringer, kan du bruge Discard Check Out til at slette evt. ændringer du har lavet.

Man kan tjekke et dokument ud manuelt, ved at klikke på de tre prikker ”...”, på dialog boksen klikker du igen på ”...” og i drop down menuen vælger du Check Out.

Biblioteket kan også indstilles til automatisk at tjekke dokumenter ud, når de åbnes for redigering.

  1. Vælg Library Settings i Library-fanen
  2. Vælg Versioning Settings, under General Settings
  3. Ved Require Check Out nederst i menuen vælges Yes

  1. Klik OK

Gå til SharePoint kurser
Se flere guides, tips & tricks