Arbejdsgivere der sidder foran hver sin computer skærm og arbejder

Nye funktioner i SharePoint – Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Følg med i vores nyheder, events og webinarer.

Udgivet den: 11. september 2023
Opdateret den: 11. september 2023

Mange af de løsninger vi udvikler for vores kunder, laver vi i SharePoint, og derfor bestræber vi os på at være på forkant med de nye funktioner, features og forbedringer, der kommer til platformen. 
 
I denne artikel ser vi nærmere på en række nye muligheder, og hvad de hver især betyder for din hverdag.  

 

Flere skabeloner til nyhedsindlæg

Der er kommet en række nye skabeloner til nyhedsindlæg i SharePoint. Det betyder, at du nu har flere forskellige skabeloner at vælge imellem, og dermed kan differentiere den måde du præsentere dine nyheder på.

Blandt skabelonerne findes ”Nyhedsmail” (Newsletter), som du kan lave direkte i SharePoint og efterfølgende sende ud til dine kollegaer eller eksterne samarbejdspartnere.

Nye skabeloner i SharePoint når du skal oprette et nyhedsindlæg
De almindelige ”standard” skabeloner er fortsat tilgængelige samt de gemte skabeloner.

OBS: Når du vælger de nye skabeloner, skal du være opmærksom på, at der kun er et begrænset antal webparts tilgængelige pr. skabelon, som du kan bruge. Har I fået skræddersyet webparts specifikt til virksomheden, kan du risikere, at disse ikke kan benyttes. Mangler du hjælp til at løse denne problematik, så tøv ikke med at kontakte os.

 

Skab overblik med mappefarver

Yes, den er god nok. Du kan nu vælge den farve din mappe skal have, når du opretter en ny mappe i SharePoint. Med 16 forskellige mulige mappefarver, kan du nu arrangere dit indhold og skabe et visuelt overblik over dine mapper.

Opret en ny mappe i SharePoint og angiv hvilken farve mappen skal have.

Som udgangspunkt er denne feature ikke banebrydende, men den kan være med til at øge brugeroplevelsen og lette navigationen, når du skal finde dit indhold. Særligt hvis du giver specifikke områder eller emner samme farve.

Skulle du fortryde, kan du heldigvis ændre farven igen.

Mangler du kompetencer i SharePoint?

Vi tilbyder et stort udvalg af praksisnære SharePoint kurser til alle niveauer.
Besøg alle SharePoint kurserne(Klik her)

Deling af sider

Sidst men ikke mindst kan man nu dele sider, på samme måde som man kan dele et site. Forskellen er dog, at når du deler en side fra et site, så deler du kun siden og ikke hele sitet. Det kan være en fordel, hvis du skal dele noget med et andet team/afdeling eller samarbejdspartner, som kun skal have adgang til indeholde på siden og ikke hele sitet.

Problematikken med denne funktion er dog, at det forstyrrer og påvirker rettighederne til et site, når man giver adgang til en side og dermed noget af indholdet fra sitet, der ellers er privat eller lukket.

Påtænker du fremadrettet, at det er relevant for jer, at benytte denne funktion, så skal der laves nogle tilpasninger i SharePoint. Har I ikke ressourcerne til det i jeres it-afdeling, så kan vi hjælpe.

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Medarbejderbillede af Claus Friis Pedersen, CEO hos PeopleNet.

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO