SharePoint Online kursus for Superbrugere

SHAREPOINT ONLINE FOR SUPERBRUGERE

 

Book nu
Vælg dato og sted

01-12-2020

On-live

14-12-2020

København

16-12-2020

Aarhus

07-01-2021

On-live

28-01-2021

København

Se flere datoer

Passer datoerne ikke? Skriv til os, så finder vi en løsning.
 

Dit kursusudbytte


Hvad får du ud af dette kursus?

Efter dette kursus får du en række nye kompetencer indenfor effektivitet og samarbejde i SharePoint Online (Modern Experience), herunder;  

 • Deling/strukturering og synkronisering af indhold  
 • Personlig dokumenthåndtering  
 • Dokumentsamarbejde
 • Rettighedsstyring
 • Sideopsætning samt design og oprettelse af workflows
 • Du lærer også at bruge de relevante dele af Office 365 i SharePoint Online. 

Med dine nye kompetencer kan du se frem til at minimere dit tidsforbrug på administrative og koordinerende opgaver. Du kan ligeledes se frem til at kunne skabe en mere klar arbejdsstruktur, som vil effektivisere  dit arbejde betydeligt.

Har du spørgsmål til kurset?
Ring til os og tal med med en specialist: 70214445 

Kursusanmeldelse


Annesofie tog meget med sig fra SharePoint Superbruger kurset. Hun fremhæver blandt andet det overblik, som hun har fået over funktioner, og i særdeleshed de mere avancerede funktioner, som hun bruger i sit daglige arbejde.

Kurset har blandt andet også gjort det nemmere for Annesofie at gennemskue mulige integrationer, forbedringer, samt hvilke krav der kan stilles til løsninger i og på tværs af virksomheden.

Annesofie fremhæver desuden instruktørens evne til at tilpasse kurset til deltagernes niveau, så de fik mest muligt ud af kurset. Hør hele anmeldelsen i videoen.Tidspunkt og varighed
Kl. 08:30 - 16:00
2 dage

Sted
Vælg dit kursussted enten i København eller Aarhus
op under Book nu

Pris
Kr. 7.500.- eksl. moms

Kontakt
+45 70 21 44 45
info@peoplenet.dk

"Jeg fik svar på rigtig mange spørgsmål fra min hverdag, og kombineret med det gode faglige materiale, der var lagt fra start, så var det super godt."

Kasper Nielsen, Minimum A/S

SHAREPOINT ONLINE FOR SUPERBRUGERE


Målsætning

At give deltageren en grundig forståelse for muligheder i SharePoint Online med henblik på at skabe en mere effektiv arbejdsdag. Kurset gør dig i stand til at opsætte SharePoint Online til at samarbejde med deling af dokumenter, din personlige dokumenthåndtering (OneDrive for Business). Efter kurset har du en overordnet forståelse for, hvordan man opsætter og bruger de relevante dele i Office 365 i SharePoint Online. Kursets målsætning er ligeledes at gøre dig i stand til at arbejde effektivt uanset om du er på kontoret, på farten eller derhjemme. Under kurset opretter vi en Office 365 test. Du vil have adgang til din Office 365 test i de efterfølgende 30 dage efter kurset.

OBS! Kurset tager udgangspunkt i SharePoint Online Modern Experience

Målgruppe

Brugere, superbrugere, projektledere, projektdeltagere og koordinatorer, som skal samarbejde og videndele med interne kolleger og eksterne samarbejdspartnere eller kunder. Målgruppen er alle, der ønsker at gøre arbejdsdagen mere effektiv, når det drejer sig om at dele dokumenter, søge kolleger, opsætte møder, dele inspiration og ideer – både på arbejdet, hjemme og på farten.
Kurset kan også købes som en komprimeret workshop med udvalgte tjenester, som du har behov for f.eks. på et firmatilpasset hold, hvor vi tager udgangspunkt i jeres specifikke anvendelse af Office 365.

Generelt for kurset

Forud for din deltagelse i vores kurser, er du meget velkommen til at kontakte os og vi hjælper dig med at finde det helt rigtige kursus til dine behov. Vores undervisere er specialister med mange års erfaring, der holder sig fagligt opdateret, og udover den praktiske gennemførelse af kompetenceudvikling, kan de kan derfor tilbyde kyndig konsulentbistand.
På kurserne anvender vi både undervisningsmateriale samt cases, således at der er en vekselvirkning mellem teori og praktisk træning for at opnå et optimalt udbytte, der er meningsfyldt for dig som deltagende. Af denne årsag er der rig mulighed for at arbejde med relevante tjenester og funktioner i løbet af dagen, ligesom at spørgsmål er velkomne.

Kurset inkluderer fuld forplejning bestående af lækker morgenmad og frokost på en nærliggende restaurant. I løbet af dagen har du mulighed for at tanke op med kaffe, te, vand, sodavand, frugt og andre snacks.
Du får et certifikat med bevis på dine nye kvalifikationer efter kursets afslutning.
Hvis du skulle have spørgsmål til de emner der er blevet gennemgået på dit kursus, er du velkommen til at kontakte underviseren derefter.

Indhold


Introduktion

Her gennemgår vi de forskellige muligheder, der er for browserklienten. Vi ser også på, hvordan du kan tilpasse Office indstillinger til netop dine behov og din Office 365:
• Hvilken browser skal du bruge?
• Opsæt din browser (fx Chrome, Firefox)
• Opsæt Office til din Office 365
• Opsæt adgang til OneDrive for Business

Modern experience 

På kurset arbejder vi modern experience (Ny oplevelse) og arbejder dermed med de nye opdaterede side layouts og webparts. Vi arbejder i både kommunikationswebsteder og teamwebsteder og ser på, hvornår du med fordel kan anvende den ene frem for den anden.  
Der arbejdes med de moderne lister og biblioteker og vi viser fordelene ved dem. Vi gennemgår hvordan vi kan skifte mellem ”Klassisk oplevelse” og ”Moderne oplevelse” samt fordele og ulemper ved begge.

SharePoint Online Rettigheder

Her lærer du at opsætte og styre rettigheder og roller. Underviseren giver eksempler på best practice på området:
• Brugere og grupper
• Adgangsrettigheder
• Rettighedsniveauer (rolle)
• Webstedsrettigheder

SharePoint Online

Vi opbygger en Site Collection og gennemgår i den forbindelse nogle af de forskellige skabeloner, deres formål og muligheder
• Generel tilpasning
• Opsætning af samarbejdsrum
• Opsætning af biblioteker og lister
• Rettighedshåndtering, herunder deling med eksterne brugere
• Introduktion til implementering af SharePoint
• Anvendelse af forskellige site templates

Generel tilpasning

Her gennemgår vi de forskellige sidetyper og de muligheder og forskelligheder, siderne har. Vi ser også på, hvordan du kan ændre brugeroplevelsen af siderne ved hjælp af webparts, temaer og den nye App model
• Tilpasning ved hjælp af WebParts
• Overblik over forskellige sidetyper
• Anvendelse af temaer
• SharePoint Apps Model

Sådan opsætter du SharePoint Online til dine Office applikationer

Her ser vi på forskellen mellem at have en Windows Live ID og en Office 365 brugerkonto til Office.
• Opsætning af Office til Office 365
• Skift mellem Windows Live ID og Office 365 bruger
• Undgå unødvendige pop up- og login-vinduer

OneDrive for Business

Vi gennemgår OneDrive for Business og de mest brugervenlige funktioner, du kan benytte for at gemme dine personlige billeder og dokumenter:
• Strukturering af indhold
• Synkronisering
• Deling med interne og eksterne

Office

Her gør vi dig i stand til at udnytte mulighederne for brug af Office pakken i forskellige situationer (på kontoret, derhjemme og på farten) og på forskellige enheder (pc, mobiltelefon og touch enhed) og samtidig at kunne arbejd sammen i det samme dokument, f.eks. en gruppe sælgere der skal udarbejde et større tilbud, så kan de fordele opgaverne/afsnit i forhold til det som der skrives i tilbuddet, hvor de er flere personer som samtidigt kan skrive i dokumentet:
• Introduktion og gennemgang af Office Web Apps
• Online-/offline-synkronisering
• Co-Authoring i Word
• Introduktion af udvalgte dele af Office programpakken: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook
• Introduktion til de øvrige dele af Office programpakken: InfoPath og Access

Workflows

Vi ser på, hvordan Workflows kan understøtte forretningen i din virksomhed. Vi opretter workflows i SharePoint Designer og ser på de gode muligheder, der er for blandt andet betingelser og handlinger:
• Introduktion til arkitekturen bag Workflows

Forudsætninger

Kendskab til Windows og Office

Varighed

2 dage

SharePoint kursusformer

PeopleNet Academy udbyder forskellige kurserformer for bedst muligt at matche dit eller din virksomheds behov. Vi holder dagligt åbne kurser og firmakurser i vores kursuscenter eller hos kunden. Kurserne tager udgangspunkt i vores standardmateriale eller i firmatilpasset materiale, hvilket er nyttigt i forbindelse med udrulning af nyt system eller ny version i en større organisation, hvor mange brugere skal uddannes på samme tid.

Forneden ser du tre af de tilbudte kursusformer. Hos PeopleNet Academy er nøgleordet fleksibilitet og derfor udbyder vi flere slags kursusformer. Mangler du information eller har spørgsmål til et skræddersyede SharePoint kursus, er du velkommen til at kontakte os.

Åbne kurser
På åbne SharePoint kurser kan alle tilmelde sig. Du vil møde deltagere fra forskellige virksomheder og organisationer på et åbent SharePoint kursus. Tilmelding kan forgå via vores hjemmeside. Det er vigtigt at du læser forudsætninger for kurset igennem, så vi sikrer, at alle kursister har samme udgangspunkt ved kursusstart.

På de åbne kurser får du mulighed for at udbygge dit netværk og dele viden og erfaring med personer på tværs af brancher, hvis arbejdsopgaver ligner dine. Vores åbne SharePoint kurser afholdes løbende, men kontakt os hvis du ikke finder et kursustidspunkt der passer, så finder vi en kursusdag sammen.

Firmakurser
Har I brug for at uddanne flere medarbejdere fra samme virksomhed, f.eks. ved nyansættelser, i forbindelse med en opgradering til nyere eller online version af SharePoint, eller blot fordi I skal i gang med et nyt arbejdsområde, er det ofte en god idé at få medarbejderne samlet på samme hold/samme kursusforløb.

PeopleNet ser mange fordele i at samle medarbejderne på særlige firmakurser. Ved at vælge et eller flere firmahold opnår I:

 • Ensartet forløb for alle medarbejdere Mulighed for tilpasset materiale og forløb, fx hvis der skal undervises i virksomhedens SharePoint-intranet til mange brugere Kurser, der kan tage udgangspunkt i aktuelle udfordringer
 • Kurser à 1 til flere dages varighed, der henvender sig til alle niveauer af SharePoint
 • Kursusforløb, der kan tilpasses med flere undervisningsformer og eksempelvis afsluttes med opfølgningswebinar
 • Tidspunkt og undervisningssted aftales individuelt
 • Kurserne kan afholdes hos os eller hos jer
 • Effektmåling, elektronisk evalueringssystem og løbende opfølgning
 • Mulighed for online community på kundens intranet med adgang til vejledninger, selvstudiemateriale, videndeling mv.
 • Alle kurser kan afholdes på dansk eller engelsk
 • Kursusmateriale kan hentes og printes af kursisterne eller leveres trykt af PeopleNet
 • Prisen kan blive yderst attraktiv med 4 eller flere kursister på holdet.
 • Vi tilbyder derudover individuel fakturering på firmahold.
 • En eller to faste undervisere, som kender virksomhedens systemer og politikker.
 • Tæt samarbejde med kunden og indgående kendskab til forretningen giver effektiv og brugbar uddannelse af brugerne.

PeopleNet har gennem en årrække afviklet firmakurser i mange forskellige virksomheder, ligesom vi er fast leverandør af Microsoft-kurser til kunder som f.eks. Københavns Kommune, Coloplast, Forsvaret og Ørsted. Kurserne afholdes både i vores kursuscentre og hos kunden. Når man skal afholde mange firmakurser, er det vigtigt at have et indgående kendskab til forretningen, til interne it-værktøjer og til virksomhedens forskellige arbejdsgange. Kontakt os og vi kan hjælpe med at rådgive jer til at få mest muligt ud af jeres uddannelsesbudget.

Ene-undervisning
Hos PeopleNet Academy tilbyder vi også ene-undervisning eller “sidemandsoplæring” i SharePoint. Dette SharePoint kursus kan ske enten hos os eller onsite i dit firma.
Denne kursusform er særligt velegnet til nye medarbejdere, eller andre der skal opkvalificere sine SharePoint-kompetencer.


Se alle SharePoint Online kurser