Office 365 PowerApps kursus

Office 365 – Power Apps

 

Book nu
Vælg dato og sted

Passer ingen af datoerne dig? Kontakt os og vi finder en løsning.

28-09-2020

København

28-09-2020

Aarhus

28-10-2020

København

28-10-2020

Aarhus

24-11-2020

København

Se flere datoer
 


Tidspunkt og varighed
kl. 08:30 – 16:00
1 dag

Sted
Vælg dit kursussted enten i København eller Aarhus
op under Book nu

Pris
Kr. 4.000,- eksl. moms

Kontakt
+45 70 21 44 45
info@peoplenet.dk

Power Apps kursus


 

Målsætning med Power Apps kurset

Skab brugerdefinerede virksomhedsapps” med et introduktionskursus i Power Apps, hvor du lærer at opsætte brugervenlige apps til din organisation, som kan anvendes på tværs af devices – hvad end det er PC eller mobile enheder som smartphone og tablet. Dette betyder at også ansatte som til hverdag ikke sidder foran en PC, kan tilgå kontrolleret data som indhold i SharePoint lister eller biblioteker, fra deres mobile enheder. Men den selv samme app kan indsættes på forsiden af intranettet og derved også tilgås af PC brugerne.

De apps som udvikles i Power Apps kaldes en ”no-code” løsning, dette betyder at du kan oprette apps uden at skulle kunne programmere. En app i Power Apps opsættes i stedet ved hjælp af en meget visuel brugergrænseflade, som minder lidt om PowerPoint, hvor funktionaliteterne formateres ved hjælp af formler der kan sammenlignes med Excel formler.

Det er desuden muligt at forbinde til en lang række tjenester både i Microsoft 365 miljøet (såsom OneDrive, Teams, SharePoint, Power Automate og Excel), men også med forbindelser som MailChimp, Twitter, MySQL, ServiceNow og Salesforce. 

Med dette kursus vil du få en introduktion til Power Apps, både hvad det er, hvad det er beregnet til, samt hvordan det opbygges og vedligeholdes. Alt sammen for at give dig de nødvendige værktøjer du skal bruge, for at komme godt i gang med dine egne eller din organisations løsninger i Power Apps. 

Målgruppe

Microsoft Power Apps kurset henvender sig til brugere, der har adgang til Power Platformen og ønsker at oprette brugervenlige apps til anvendelse i organisationen.

Indhold på Power Apps kurset


Introduktion til Power Apps

Under kurset vil der anvendes forskellige, genkendelige cases som “Tilmeldingsformular”, “Rejseafregning” og “Onboarding”, som opsættes i samarbejde med andre værktøjer fra Microsoft 365, herunder Power Automate, SharePoint og Outlook.

 

Dette kursus vil gøre dig i stand til at:

 • Oprette, redigere og teste apps i Power Apps.
 • Håndtere forbindelser såsom Power Automate, SharePoint og Outlook.
 • Behandle data i eksempelvis SharePoint og Outlook.
 • Opsætning af Sharepoint custom form i Power Apps.
 • Kende de forskellige typer af apps til opsætning i Power Apps.
 • Arbejde med Excel-lignende formler, til at håndtere funktionaliteten i appen.
 • Dele dine apps og håndtere tilgængelighed/rettigheder, på tværs af organisationen eller med enkelte kollegaer.

 

Kursus Indhold

Gennemgang af hvad Power Apps er

 • Her gennemgås grundlæggende information om Power Apps, samt begreber som anvendes og en forklaring af funktionaliteten for brugergrænsefladen.

Hvad kan vi anvende Power Apps til?

 • Ud over de anvendte use-cases under kurset, vil mulighederne med værktøjet også blive diskuteret og der vil være mulighed for sparring og spørgsmål til en instruktør.

Power Apps begrænsninger

 • Afhængig af en organisations behov, kan man som bruger have forskellige licensforhold. Derfor bliver der gennemgået licenser og Premium indhold, samt begrænsninger der kan forekomme med et internationalt produkt som er i konstant udvikling.

Oprettelse af SharePoint formular og standalone apps i Power Apps

 • Her vil du lære at oprette custom formularer til SharePoint lister, samt apps fra bunden af og baseret på data fra forbundne tjenester. Du vil lære både hvordan dette opsættes, men også hvordan det vedligeholdes.Herved vil du også lære at anvende Power Apps sammen med de mange andre tjenester som er tilgængelige i Microsoft 365. 
  Ligeledes gennemgås det i detaljer hvilke dele der udgør en Power App, i form af elementer, egenskaber, skærme og hændelser, således at du forstår sammenhænges mellem alle disse.

Tildeling af rettigheder og deling af Power Apps

 • Apps oprettet i Power Apps kan deles på tværs af organisationen. Her lærer du hvordan du kan dele din app med kollegaer, hvad end det er for at i kan være flere om at bygge og håndtere appen, eller om det er for at give din kollega adgang til inspiration til andre apps. Her lærer du også vigtigheden i rettighedsstyringen af apps og hvordan de kan påvirke både data og tilgængeligheden af appen.

Branding af Power Apps så de følger virksomhedens visuelle guidelines

 • De fleste organisationer har en visuel identitet som skal opretholdes. I denne del af kurset lærer du hvordan din app kan formateres, med eksempelvis farvevalg og font, men også app logo.

Tilføjelse af forretningslogik

 • Formularer eller spørgeskemaer indeholder ofte forretningslogik, som betinget formatering. I Power Apps lærer du således at opsætte regler på felter og visninger, ved hjælp af Excel-lignende formler.

Brug af Microsoft Flow i Power App til at sende information til anden datakilde

Automatisering af hændelser, baseret på indtastninger i en Power App, kan opsættes ved hjælp af Power Automate. En kort introduktion til Power Automate betyder derfor også at du vil lære at forbinde dine apps til flows, så du eksempelvis kan koble en godkendelsesproces sammen med indtastning af data.

Forudsætninger

Deltagelse i kurset forudsætter at du er rutineret bruger af Microsoft 365 og har kendskab til brugergrænsefladen, SharePoint indholdselementer og rettighedsstrukturen, samt at du nemt kan oprette nye lister, tilføje kolonner og indhold i SharePoint. Hvis dette ikke er tilfældet, anbefaler vi dig derfor forud for kurset at deltage på vores SharePoint Online for Superbrugere. Læs mere her.

På kurset gennemgås Power Automate kort, men hvis du vil vide mere kan du tilmelde dig vores kurser i Power Automate.

Medbring gerne din egen smartphone. Dette er ikke en forudsætning for at deltage på kurset eller få udbytte heraf, men der vil være mulighed for at tilgå de apps vi fremstiller i Power Apps på medbragte Apple og Android enheder.

Varighed

1 dag

Se alle Office 365 kurser

Generelt om kurset

Forud for din deltagelse i vores kurser, er du meget velkommen til at kontakte os og vi hjælper dig med at finde det helt rigtige kursus til dine behov. Vores undervisere er specialister med mange års erfaring, der holder sig fagligt opdateret, og udover den praktiske gennemførelse af kompetenceudvikling, kan de kan derfor tilbyde kyndig konsulentbistand.

På kurserne anvender vi både undervisningsmateriale samt cases, således at der er en vekselvirkning mellem teori og praktisk træning for at opnå et optimalt udbytte, der er meningsfyldt for dig som deltagende. Af denne årsag er der rig mulighed for at arbejde med relevante tjenester og funktioner i løbet af dagen, ligesom at spørgsmål er velkomne.

Kurset inkluderer fuld forplejning bestående af lækker morgenmad og frokost på en nærliggende restaurant. I løbet af dagen har du mulighed for at tanke op med kaffe, te, vand, sodavand, frugt og andre snacks.

Du får et certifikat med bevis på dine nye kvalifikationer efter kursets afslutning. Hvis du skulle have spørgsmål til de emner der er blevet gennemgået på dit kursus, er du velkommen til at kontakte underviseren derefter.