Arbejdsgivere der sidder foran hver sin computer skærm og arbejder

Innover din virksomhed med Power Platformen og AI

Tilmeld nyhedsbrev

Følg med i vores nyheder, events og webinarer.

Udgivet den: 11. marts 2024
Opdateret den: 11. marts 2024

Effektivitet og innovation er højaktuelle nøgleord i dagens samfund, og det stiller krav til virksomhedernes evne til at udvikle deres forretning og medarbejdere, hvis de skal forblive relevante.

Danske virksomheders evne til at innovere

Ifølge Danmarks Statistik er antallet af udgifter til innovation i virksomhederne steget. Særligt køb af konsulentydelser og software steg i perioden fra 2020-2022. Kilde: Danmarks Statistik.  
 
I slutningen af 2023 udgav Dell Technologies en Innovation-Index undersøgelse, som viser ”.. hvor gode virksomheder generelt er til at innovere, og hvilke udfordringer de oplever i forbindelse med innovation.” De 6600 virksomheds- og itledere (100 fra Danmark) der deltog i undersøgelsen, blev inddelt i 5 kategorier alt efter hvor gode de var/er til at innovere virksomhedens drift. 
 
Undersøgelsen påpeger, at danske virksomheder ikke længere er lige så langt fremme på innovationshøjden som for eksempel Sverige og Norge. Undersøgelsen viser også, at lederne generelt mener de er meget innovative, men at medarbejderne forlader virksomheder, fordi de ikke er lige så innovative, som de havde håbet. Kilde: SCM.dk.
 
Innovation er et konkurrenceparameter, som har betydning i forhold til at tiltrække og fastholde medarbejdere, og derfor bør virksomheder med rette sikre sig at innovation bliver prioriteret – og implementeret.

En måde at tænke innovation ind kan være gennem brugen af digitale værktøjer. I Microsoft regi findes der mange muligheder, men særligt kombinationen af Power Platformen (Power Apps, Power BI og Power Automate) og AI viser sig at være vejen frem.

 

Lad medarbejderne lede innovation til dagligt

 I stedet for at lade ledelsen drive den daglige innovation, kan man give opgaven videre til medarbejderne. Det valgte det kendte olie- og gasselskab Shell at gøre.  
 
Shell implementerede en DIY-platform for fire år siden bygget på Power Platformen, som gav medarbejderne mulighed for at udvikle low-code applikationer og automatiseringer uden at have en større kodningserfaring. Med den rette introduktion til platformen, har mere end 4000 medarbejder i Shell udviklet kreative løsninger, der har innoveret virksomheden i en mere innovativ, effektiv og moderne retning.  
 
Gevinsterne har været betydelige på tværs af forskellige områder. Shell har fået en bedre kundetilfredshed og -fastholdelse, energibesparelse på produktionsanlæg samt en optimering af ineffektive arbejdsgange, alt sammen udviklet på medarbejdernes eget initiativ.

Læs hele casen her. 

Fremtiden for digital innovation

Ovenstående er et tydeligt eksempel på, hvordan man kan drive innovation i virksomheden på en operationel måde. Med de nylige teknologier som for eksempel Copilot til Power Platformen, er der ingen grænser for innovationshøjden.  
 
Med kunstig intelligens som et ekstra led, behøver man ikke længere selv bygge lovkode apps eller automatiseringer fra bunden. Du kan nemlig få en personlig assistent til at gøre det for dig. Bygger man et Power Automate flow med brug af Copilot, antages det at man kan reducere sin arbejdstid brugt på udvikling med 50%.  
 
Kombinationen af AI og Power Platformen giver altså store muligheder i forhold til den generelle udvikling af løsninger, optimering af eksisterende løsninger og samt en effektivisering af de generelle arbejdsopgaver.  
 
Er du nysgerrig på, hvordan Power Platformen og AI kan skabe værdi for din virksomhed, så tøv ikke med at række ud til os på tlf. 7021 4445 eller send en mail til vores ekspert Ulrik Minet på umi@peoplenet.dk

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Medarbejderbillede af Claus Friis Pedersen, CEO hos PeopleNet.

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO