Styr rettighederne for deltagerne på dine Teams møder

Gå ikke glip af ny viden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Udgivet den: 11. januar 2021
Opdateret den: 1. november 2021

Kategori(er): 

#Guides
#Lists
#Teams

Rettigheder i Microsoft Teams

De fleste har nok under et Teamsmøde oplevet, at nogen har delt deres skærm, slukket for lyden for andre deltagere, eller smidt andre ud af et igangværende møde. Det kan være frustrerende især for mødearrangøren, som forsøger at holde et flow. Disse udfordringer stammer oftest fra de rettigheder, der tildeles deltagerne, når de bliver inviteret til et møde.

I denne guide giver vi dig derfor en introduktion til, hvordan du kan administrere deltagernes rettighederne til dine Teamsmøder, så disse kan blive gennemført med minimale tekniske problemer.

Kom i gang med Microsoft Lists

Når man bliver inviteret til et møde, så har man som udgangspunkt præsentationsvært rettigheder medmindre andet er specificeret. I figuren nedenunder er en oversigt over de rettigheder, som man har som præsentationsvært.

Teams

Listen er ret lang og indeholder rettigheder, som at slå lyden fra andre eller fjerne deltagerne, og er derfor ikke altid ideelt i et virtuelt undervisningslokale eller i større møder. Heldigvis findes der forskellige metoder, hvorved man kan forhindre andre i at tage styringen undervejs.

I denne guide ser vi på to forskellige metoder til, hvordan du holder styr på rettighederne og sikrer, at det er dig, der har kontrollen i mødet. Den første metode er brugbar efter mødet er startet, mens den anden metode kan anvendes før mødet starter.

Inden vi kigger på de to metoder, så lad os kigge på hvilke rettigheder brugerne har uden, at der har fortaget nogle ændringer i rettighederne. Som det ses på billedet, har brugerne mulighed for at ignorere deltageren (slukke for andre deltagers mikrofon) samt fjerne deltagere fra mødet. 

Som vi kan se på billedet, så har brugerne mulighed for at ignorere deltageren (Slukke for andre deltagers mikrofon), samtidig har de også muligheden for, at fjerne deltagere fra mødet. Lad os kigge på, hvordan vi kan forhindre dette.

Metode 1: Undervejs i mødet

Den første metode til at justere rettighederne er undervejs i mødet. Denne mulighed er ideel, hvis du allerede har startet mødet, og der ikke er mange deltagere i mødet. Hvis du har mange deltagere, så vil den næste metode være bedre egnet.

Trin 1: Klik på de tre prikker ud for den deltager du ønsker at give mindre rettigheder.

Trin 2: Gør den ønskede bruger til deltager ved at bruge knappen Gør til deltager.

Trin 3: Når du trykker på Gør til deltager, vil en dialog boks komme frem. Her skal du trykke på Rediger.

Denne handling fjerner deltagerens rettigheder til følgende: Slukke for andres mikrofon, fjerne deltagere fra mødet og sidst men ikke mindst at dele deres skærm. Derved kommer deltagernes mulighed til at se ud som nedenstående.

Metode 2: Før mødet starter

Har du mange deltagere på mødet, eller ønsker du bare at have styr på rettighederne før mødet, så kan du følge de nedenstående trin til at fjerne deltagernes rettigheder i mødet.

Trin 1: Åben mødeindkaldelsen, enten i Teams eller i din Outlook indbakke. I nedenstående har jeg åbnet mødet direkte i Teams.

Trin 2: Klik på Mødeindstillinger i toppen af indkaldelsen.
Trin 3: Ændre indstillingerne for hvem der kan præsentere til Kun mig.

Trin 4: Klik Gem

Herefter når du deltager i et møde, vil mødedeltagerne fremstå som følgende:

Derved får brugerne følgende rettigheder og kan dermed ikke slukke andres mikrofoner og ej heller smide andre elever ud af mødet.

Du har nu skiftet rettighederne på dine deltagere, som nu kun har deltagerrettigheder. Det betyder desværre også, at deltagerne ikke kan dele deres skærm, hvilket kan udgør et problem. vi opfordrer derfor til at gå ind og stemme på denne Microsoft Uservoice, så vi kan få flere brugbare rettigheder til mødearrangørerne. 

Uservoice: Flere rettigheder til underviserne

Følg os på

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Image

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO