Live events i Microsoft Teams: Sådan fungerer det

Gå ikke glip af ny viden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Udgivet den: 4. maj 2020
Opdateret den: 1. november 2021

Kategori(er): 

#Guides
#Teams

Live events i Microsoft Teams

Skal du afholde præsentationer eller undervise for store gruppe? Så kan det være en god ide at anvende Microsoft Teams live events. Som organisator får dig mere kontrol end ved et traditionelt møde. Derudover får du flere værktøjer i form af eksempelvis Q&A.

Man skal dog være opmærksom på, at der ved et live event er forsinkelse på streamingen på mellem 10 og 20 sekunder. De ting du præsenterer, og de ting du siger, vil altså først blive streamet til deltagerne tidligst 10 sekunder efter, du har sagt dem. Det vil naturligt give en anden relation til deltagerne, end et Microsoft Teams meeting vil give.

I denne guide får du en introduktion til, hvordan live events fungerer, og hvad du kan gøre for at sikre internetforbindelsen.

Roller i et live event

Der er forskellige roller til et live event. Personen, der opretter live eventet, er Organisator. Personen, der skal stå for opsætningen, er produceren. Dem, der skal præsentere, vil få rollen som ”Presenter”. Til sidst er der deltageren. Organisatoren kan ved oprettelse af live eventet tildele rollen til producere og presentere. Har man ikke nogen rolle, men bliver inviteret til eventet, anses man som værende deltager.

Rolle

Beskrivelse

Organisator

Står for oprettelsen og planlægningen af live eventet. Det er organisatoren, der tildeler roller til resten af det team, der skal stå for produktionen.

Producer

Producerens primære rolle er at stå for opsætningen inde i Live eventet.

Presenter

Presenterens rolle er at præsentere indhold via lyd og video.

Deltager

Følge med i præsentationen

Nu til det tekniske

Når man afholder et Microsoft Teams Live event, vil det blive streamet enten via en certificeret 3. part (som f.eks. Hive Streaming, Kollective eller Ramp OmniCache...) eller via Teams selv. Uanset hvad du vælger, er det muligt for deltagerne at deltage via Teams klienten eller via browseren. Det er ligeledes også muligt at deltage via mobile enheder.

For IT-administratorer i organisationen er det måske en hovedpine, for det er op til dem at sikre, at kvaliteten kan overholdes via netværket. Microsoft har publiceret meget indhold om netop kravene til netværket. Vi har linket til dem herunder, men vi opsummerer kort her hvilket minimumskrav, der er til din organisation, hvis I vil afholde et Live event.

Netværkets båndbredde skal være tilstrækkelig

Det siger selvfølgelig sig selv. Men det er vigtigt, da Microsoft Teams prioriterer lyden fremfor video. Så hvis man skal vise noget, kan man komme til kort her. En god tommelfingerregel er, at et Live event vil bruge op til 1.2 Mbps pr. deltager. Sikrer man sig, at man som minimum har det, så er man godt dækket ind. Skal man holde et live event med 100 deltagere, kan man derfor være rolig med en båndbredde på mindst 120 Mbps.

Undgå så vidt muligt Backhauling

Backhauling er, at tilbageføre ”trække” internet trafikken gennem en central lokation. Det vil medføre en øget latency og derfor påvirke kvaliteten i negativ grad.

Hvad gør du så, hvis du skal afholde et live event for 1.000 mennesker?

Hvis du skal afholde et live event for så mange personer, så du bliver bange for om dit netværk kan klare det, kan det være en ide at afholde det ved hjælp af tredje parts eCDN leverandør. Lige nu er der tre leverandører der er certificeret for Microsoft live events.

Hive Stream

Kollective

Ramp OmniCache

De tre leverandører kan hver sørge for at distribuere streamet via peer-to-peer deling, eller via benyttelse af cachen, så netværket kan følge med.

Kan jeg så bare afholde et live event nu?

Nej, du skal sikre, at du har tilladelse til det fra administrationen i Office 365. Derudover skal du have en licens. En oversigt over rollerne, og hvilke krav der er, kan ses på tabellen herunder:

Rolle

Licenskrav

Organisator

Office 365 Enterprise E1, E3 eller E5 licens, eller
Office 365 A3 eller A5 licens, Microsoft Teams, Skype for Business og Microsoft Stream licens.

Derudover skal man som organisator have rettighed til at planlægge Live events og private møder i Microsoft Teams. Det bliver givet via administrationsmodulet i Office 365.

Producer

Hvis det skal produceres via Microsoft Teams skal produceren have en Microsoft Teams licens

Hvis det skal produceres via en tredje parts leverandør, skal produceren have en Microsoft Stream licens

Presenter

Hvis det skal produceres via Microsoft Teams skal presenteren have en Microsoft Teams licens

Hvis det skal produceres via en tredje parts leverandør, skal presenteren have en Microsoft Stream licens

Deltager

Ingen licens påkrævet.

Konklusion

Skal du afholde et live event for op til 200 personer, kan de fleste organisationer klare at køre det via Microsoft Teams uden hjælp fra tredje part. Går man over 200 skal man have god kommunikation med sin IT-afdeling, hvis man vil afholde det udelukkende via Microsoft Teams. Ellers skal man anvende samarbejdspartnere som Hive Streaming, Kollective, Ramp OmniCache.

Ønsker du ekstra information?

Se oversigt over kravene til båndbredden lige her.

Se oversigt over komponenterne i et live event lige her.

Afhold møder eller events uden at blive afbrudt af dit publikum! Læs mere om at styre dine deltageres rettigheder lige her.

Styr dine deltagers rettigheder

Følg os på

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Image

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO