Opret pivottabel i Excel

Gå ikke glip af ny viden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Udgivet den: 5. marts 2019
Opdateret den: 1. november 2021

Kategori(er): 

#Excel
#Guides

Pivottabel i Excel

Pivottabel er et brugbart analyseværktøj, der kan opsummere informationer fra en eller flere Excel-lister samt eksterne datakilder, det kunne for eksempel være data fra Access. Med andre ord, er pivottabeller en interaktiv tabel, som kan summere eller krydstabulere store mængder data.

I denne guide introducerer vi dig kort til, hvordan Excels pivottabel kan anvendes i praksis.

Sådan oprettes en pivottabel i Excel

Der tages udgangspunkt i nedenstående liste, der indeholder nogle sælgeres salg af forskellige varetyper, i forskellige dele af landet, over 10 år. Listen indeholder 10.000 poster:

I det efterfølgende beskrives hvordan man kommer frem til forskellige præsentationer med pivot.

 Opret pivottabel
  1. Markér en tilfældig celle i listen og vælg i INDSÆT-fanen, Pivottabel (med knappen Anbefalede pivottabeller generer Excel nogle forskellige opsætninger ud fra de aktuelle data, som er en hurtig metode til oprettelse, hvis der er den rette opsætning):

  1. I dialogboksen skal der tages stilling til, hvilke data der skal analyseres (her er området valgt). Som udgangspunkt kan der vælges mellem det eksisterende dataområde og en ekstern datakilde, for eksempel SQL- eller Access-database. Resultatet kan placeres i et nyt ark eller i det ark, hvor dataene allerede findes:

  1. Ved at klikke i en check mark boks ud for de forskellige felter i Pivottabelfelterne, prøver Excel at placere dem i de rigtige områder – mere sikkert kan det være at anvende træk-og-slip felterne ned på områderne:

Eksempel på en opsætning:

Følg os på

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Image

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO