Hvad er PowerPoint

Gå ikke glip af ny viden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Udgivet den: 18. september 2018
Opdateret den: 1. november 2021

Kategori(er): 

#Guides
#PowerPoint

Microsoft PowerPoint

PowerPoint er et ofte anvendt program af Microsoft, som typisk bruges til at lave slideshow præsentationer.

Med PowerPoint kan du selv designe dine præsentationer, så de passer præcis til dine og publikums behov. Du har også mulighed for at vælge mellem mange eksisterende designskabeloner, hvormed du kan præsentere dine ideer hurtigt, enkelt og professionelt.

I denne guide giver vi dig et kort overblik over Microsoft PowerPoint.

Et overblik over PowerPoint

Når PowerPoint startes op, har du mulighed for at arbejde med flere præsentationer, i flere forskellige vinduer på en gang. Det kan dog anbefales kun, at arbejde med et vindue af gangen, da man let kan miste overblikket. 

Først skal nogle vigtige begreber dog gennemgås: 

Dias 

Dette er de enkelte sider/dias i en præsentation. Diassene minder om en form for lysbilleder, som kommer frem på et lærred, ét ad gangen. Hvert dias kan bestå af tekst, billeder, lyd og animationer/video. 

Uddelingskopier 

Disse er udskrifter af diasser, og der kan være flere forskellige diasser på en side. Uddelingskopier kan med stor fordel uddeles til tilskuerne af præsentationen, så de har mulighed for at følge med og ydermere kan tage noter til præsentationen. 

Noter 

Du kan skrive noter til dine dias, således at du ved, hvad du skal tale om ved det pågældende dias. Du kan udskrive diasset sammen med disse noter på samme side. 

Diassortering 

Når du opbygger en serie af dias, er det en god idé at benytte dig af PowerPoints indbyggede sorteringsvisning. Her har du mulighed for at få en overskuelig struktur af præsentationen. 

Følg os på

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Image

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO