Guide: Private rum i Teams

Gå ikke glip af ny viden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Udgivet den: 18. januar 2021
Opdateret den: 20. oktober 2021

Microsoft Teams

Med hjemmeskolingens virtuelle indtog, er Teams blevet en del af dagligdagen for mange børn, unge og studerende på uddannelsesinstitutionerne.

For underviseren kan det være en en-dimensionel oplevelse. Det har nemlig ikke været muligt at benytte sig, at et klassisk redskab: Gruppearbejde. Men nu er private rum, fra et eksisterende Teams møde, blevet en realitet. Det betyder, at du, som underviser, kan oprette og uddele gruppearbejde virtuelt. På denne måde kan deltagerne ”Gå ud i grupper”, diskutere og løse en opgave for derefter at vende tilbage i det virtuelle klasserum. Klasserummet vil undervejs hele tiden været det centrale mødested, som deltagerne kan vende tilbage til.  

Private rum I Teams

I praksis fungerer oprettelsen af private rum i Teams således 

Når du afholder et møde i Teams, har du en lille knap i din action bar, hvis du er arrangør af mødet. Du kan, som det ser ud lige nu, lave op til 50 rum. 

Du vil herefter få en menu frem, hvorfra du kan oprette de private rum:  

Private rum I teams

Start med at vælge hvor mange rum du ønsker at oprette. Du kan som nævnt vælge op til 50, men du skal som minimum lave et rum.  

Derefter skal du vælge, hvordan du vil fordele deltagerne. Her kan du vælge at gøre det automatisk, og så sørger Teams for at fordele deltagerne, eller du kan vælge at gøre det manuelt. Når du har trykket på ”Opret rum” vil dine rum blive oprettet. Herefter vil en dialogboks åbne sig i højre side, hvor du kan få overblik over dine rum.  

Private rum I teams
Først kan du vælge at tildele deltagerne til rummene, hvis du har valgt den manuelle mulighed. Markér de personer du ønsker at tildele et rum, og vælg rummet.

Private rum I teams

 

Personerne bliver herefter tilføjet til rummet. De vil ikke være i rummet, men når du ønsker det, kan du starte rummet, og så vil deltagerne blive ført til rummet. Du kan derfor gøre dette ved, undervisningens start, og dermed være forberedt. Når du har fordelt deltagerne, kan du administrere rummene fra den lille menu over rummene.
Private rum I teams

Herfra kan du starte og lukke dem igen, og dermed gøre det ved flere rum på en gang. Du kan også tilføje flere rum, hvis du har brug for det.
Private rum I teams

Ved at føre musen henover rummet kan du trykke på tre prikker til højre. Så får du en menu frem, der giver dig mulighed for at slette rummet, omdøbe det, eller åbne det. Når det er åbent vil personerne blive ført til rummet. Herefter kan du selv tilgå rummet ved at trykke på ”Deltag i rum”. Når gruppearbejdet er færdigt kan du lukke rummet igen, ved at trykke ”luk rum”. Så vil deltagerne automatisk vende tilbage til det virtuelle klasselokale. 

Når deltagerne er i et privat rum, kan de altid vende retur ved at trykke på ”Retur” i deres action bar. Så bliver de ført tilbage til mødet. 

Vigtig viden når du skal bruge private rum i Microsoft Teams 

Inden du begynder at kaste dig ud i at oprette rum, og anvende det i din undervisning, skal du  være opmærksom på, nogle vigtige pointer: 

  • Private rum kan kun oprettes af dig som arrangør af mødet. 
  • Private rum kan kun oprettes af dig fra appen, og altså ikke i webversionen af Microsoft Teams. 
  • Du kan maksimalt oprette 50 rum, og skal minimum oprette 1 hvis du vil anvende private rum. 

Ellers er der kun tilbage at sige, god fornøjelse med at anvende gruppearbejde i undervisningen

Følg os på

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Image

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO