I gang med Søgning i Microsoft 365

Hvad er mulighederne med Microsoft 365 Søgning, og hvad gør du, når du rammer muren?

Gennem de sidste 10 år, vi altid hørt fra nye intranet kunder, at søgning ikke fungere. Brugerne kan ikke finde det, de leder efter, og søgefunktionen er generelt ikke intuitiv at arbejde med. Årsagerne er mange, men mangelfuldt produkt og skiftende strategi fra Microsofts side, samt utilstrækkelig prioritering hos virksomhederne, er nogle af dem. 

Traditionelt har intranet søgning haft sit udgangspunkt i SharePoint, men i takt med at SharePoint og alle Microsofts andre server produkter er samlet i Microsoft 365, er behovet for en bredere løsning blevet meget tydelig. 

Gennem de sidste par år har Microsoft udviklet kraftigt på det der, først hed Modern Search, men i dag går under navnet Microsoft Search. Microsoft Search går på tværs af alle services i Microsoft 365, og giver brugerne mulighed for at søge i Filer, Websteder, Personer og NyhederDerudover er der også kommet mulighed for integration til andre systemer og services, så man nu kan søge i f.eks. eksterne websteder, Azure DevOpsServiceNoWSQL Data og meget andet. Dette er en spændende udvikling, da vi derved kan gøre søgningen mere forretningsorienteret og endda gøre søgningen mere relevant for den enkelte bruger.    

Et andet område hvor Microsoft Search for alvor skiller sig ud fra klassisk søgning i SharePoint, er håndtering af fremhævet indhold, eller det som mange kalder ”Guldkorn”. Her har Microsoft virkelig hævet barren, og det er bl.a. her, at de lavt hængende frugter er, ift. at forbedre oplevelsen for brugerne. 

Har man tidligere arbejdet med søgning i klassisk SharePoint, er noget af det der, desværre stadig mangler i Microsoft Searchden fleksibilitet man bl.a. havde med webdelene ”Indholdsøgning” og ”Søgeresultater”. Men installerer man Modern Search webdelene fra Microsoft Patterns and Practices (PnP), har man alle de velkendte muligheder i en ny og forbedret indpakning. 

På webinaret kommer vi rundt om de vigtigste funktioner i Microsoft Search, men kigger også på mulighederne for mere tilpassede løsninger med Modern Search fra PnP. 

Værter SharePoint Solution Architect, Morten Andersen samt Business Solutions Advisor, Karsten Mottlau.

Målgruppe Webinaret er primært for dig, der arbejder som intranet ansvarlig, som redaktør eller administrator i Microsoft 365, eller som er informationsspecialist med ansvar for søgningen - og som mangler konkret inspiration til at arbejde med søgning. Måske kender du også brugere, der ikke kan finde det de leder efter, og er forvirret eller overvældet over mulighederne. Måske har du endda tidligere arbejdet med klassisk søgning i SharePoint, og mangler nogle af de værktøjer du tidligere havde til rådighed.

Udbytte Webinaret giver dig indsigt i de vigtigste funktioner i forbindelse med Microsoft Search. Derudover får du overblik overwww.fuckingvideos.cc mulighederne med en mere tilpasset løsning.

Program

  • Den klassiske udfordring med intranetsøgning 
  • Helikoptertur over Microsoft Search
  • Gennemgang af de mest oplagte standardkonfigurationer i Microsoft Search
  • Indholdets betydning for søgningen
  • Skridtet videre med webdelene i PnP Modern Search

Vi tager forbehold for ændringer i programmet. 

Praktisk information

Dato: 29.04.2021

Tid: 10.00-11.00

Sted: Microsoft Teams. Du får tilsendt et link, dagen før webinaret afholdes. 


Tilmeld dig

* indicates required
Tilmeld dig vores nyhedsmail

Kontakt

For nærmere information, kontakt venligst
Business Solutions Advisor Karsten Mottlau

Evelyn Farlov
Kursuskoordinator

__________

+45 7021 4445
koordinator@peoplenet.dk
Adm. direktør, Claus Friis Pedersen

Katrine Trane
Kursuskoordinator

__________

+45 7021 4445
koordinator@peoplenet.dk