ESPC22 – Det tager vi med os fra SharePoint Konferencen

Tilmeld nyhedsbrev

Og gå ikke glip af ny viden om den digitale arbejdsplads

Udgivet den: 5. december 2022
Opdateret den: 16. januar 2023

læsetid: 4 minutter

Kategori(er): 

#Nyheder

ESPC22 - Et hurtigt overblik

Fra d. 28. november til d. 1. december blev European SharePoint, Office 365 & Azure Conference - også kendt som ESPC – afholdt i Bella centerets omgivelser på Amager i København.
 
Den 4-dag lange konference bestod i alt af 4 Microsoft keynotes oplæg, 9 tutorials og hele 120 sessioner, som alle var skræddersyet til at give deltagerne størst muligt indsigt og dernæst udbytte af Teams, Office 365, Azure, Power Platformen og SharePoint.
 
Udover konferencens fokus på at give deltagerne ny viden og blive inspireret, er det også en oplagt mulighed for at undersøge og udforske nye områder, som man ikke beskæftiger sig med til daglig.Formålet med ESPC er til dels også at facilitere netværk mellem udviklere, beslutningstagere og it-professionelle på tværs af lande og virksomheder, der alle arbejder med SharePoint, O365 eller Azure som en del af deres kerneforretning.

Som virksomhed kan man købe en stand til konferencen, så man kan præsentere sit produkt til eventuelle nye kunder.
 
Flere af vores ansatte har deltaget i konferencen til både oplæg, sessioner og tutorials i de forskellige spor; Business, IT PRO, End user, Developer afhængig af deres beskæftigelse til daglig.
 
I det følgende kan du få indblik i, hvad et par af vores konsulenter har deltaget på, og hvad de tog med sig af learnings og fra konferencen generelt.

Konsulenternes oplevelser og learnings

Business Solutions Advisor, Karsten Mottlau, er til daglig ansvarlig for vores intranetløsninger og deltog med det udgangspunkt i en heldags tutorial om ”Information Architecture for M365” om mandagen.

Tutorial’en var centreret omkring best practise for intranet informationsarkitektur, udnyttelsen af Viva Connections til at skabe en god user experience samt en introduktion til praktiske steps, som sikrer, at et intranet møder forretningens mål.

Om tutourialen udtaler Karsten Mottlau følgende:

Susan Hanley er altid underholdende og var velforberedt med hele 314 slides og mange kundecases. Som så ofte før var konferencen en blanding af noget nyt og noget velkendt: det var godt at få indblik i nogle nye og kommende funktioner jeg ikke kendte i praksis – og praktiske eksempler på at bruge dem. Heldigvis er Susan også kritisk overfor Microsofts måde at løse opgaverne, så der også blev plads til at blive bekræftet i de områder, hvor vi alle tænker ”Microsoft, det kunne I gøre meget bedre."

Det er selvfølgelig også altid rart at blive bekræftet i ens egen tekniske viden om informationsarkitektur i Microsoft 365, og den erfaringsmæssige forståelse af hvordan man arbejder med den i praksis.

Så dagen blev en fin blanding af teknik, redskaber og metoder til at arbejde med informationsarkitektur … og alle dens faldgruber. Alt i alt var det tilfredsstillende og givende at have en hel dag til fordybelse i det samme emne.”

Senior SharePoint Specialist, Bo Mikkelsen, deltog mandag og tirsdag på konferencen, og særligt en session om Microsoft Syntex fangede hans opmærksomhed.

Bo Mikkelsen fortæller blandt andet: ”Syntex bruger sin AI til at læse f.eks. regninger, rapporter, faktura eller andre dokumenter, tager udvalgte informationer og autoudfylder metadata. Hurtig behandling af data og så er Syntex nem at bruge, når man skal sætte det op. Virekligt spændende produkt jeg kan se mange muligheder med. Hvis man samtidigt bruger andre standard funktionaliteter kan man lynhurtigt får overblik over data på en visuel måde.”

Er du nysgerrig på Microsoft Syntex, kan du læse mere om det her.

Microsoft 365 & Power Platform Consultant, Charlotte Green, deltog tirsdag og torsdag på konferencen og var blandt andet med på et oplæg om ”Unified Governance for Power Automate, Power Apps and Power BI” med fokus på, hvordan man holder styr på alle applikationerne i Power Platformen.

Charlotte Green fortæller: ”Jeg deltog i en anden session med Dr. Flow og Isa, som forsøgte at svare på, hvornår vi bruger SharePoint lister og hvornår Dataverse er at fortrække som datalager. Jeg havde egentlig været interesseret i en anden session, men jeg vidste at de to speakere var gode. Derfor valgte jeg at se deres session om governance i Power Platformen. Det var en super givtig session, der satte fokus på at det er vigtigt at tage stilling til, hvad bruger og udviklere kan og må i Power Platformen, men også hvordan man driver og vedligeholder platformen.

Charlotte Green har deltaget på konferencen flere gange, og der derfor en vant ESPC gæst.

Jeg synes at niveauet, på de sessions jeg så, var svingende. Der var nogle gode nyheder i keynotes omkring Viva, og jeg lærte også noget. Man deltager ofte på sessions, fordi man ved det er en god speaker, og jeg fik også gang i grinemusklerne, da jeg var til en session med Mikael Svenson og Franck Cornu om PnP Modern Search. Det bedste ved ESPC og konferencer i det hele taget er, at man møder tidligere kollegaer, kunder og bekendte fra community’et.”

European SharePoint, Office 365 og Azure Conferencen afholdes i Amsterdam næste år. Du kan læse mere om ESPC på deres hjemmeside.