Arbejdsgivere der sidder foran hver sin computer skærm og arbejder

Derfor skal du vælge vores Microsoft 365 læringsportal

Tilmeld nyhedsbrev

Følg med i vores nyheder, events og webinarer.

Udgivet den: 11. august 2021
Opdateret den: 16. januar 2023

Det siger eksperten

I sidste uge lancerede vi vores spritnye Microsoft 365 læringsportal, hvor det er muligt for dig og dine medarbejdere eller kollegaer at opnå lynhurtig, let tilgængelig og grundlæggende viden i Microsoft 365 forskellige værktøjer.  

Læringsportalen er primært målrettet virksomheder, som har en vision om at skabe en højere digital kompetenceudvikling for medarbejderne. 

I den forbindelse har vi talt med en af eksperterne bag konceptet, og han fremhæver en række fordele, blandet andet højere fleksibilitet, hurtig viden via videoer og at konceptet favner bredt. Disse ser vi nærmere på i denne artikel.

Øge fleksibilitet

Som nævnt har vi talt med vores ekspert om det nye Microsoft 365 læringsportal og blandt andet spurgt ind til hvad formålet er. Til det svarer eksperten: 

“Meningen er, at det skal være den fleksible løsning for kunden, så vedkommende kan tilgå e-learningskurserne på egne præmisser.”  

I ovenstående pointerer Adoption og Microsoft 365 Konsulent Mikkel Kjærsgaard, som sammen med Daniel Hillebrand, er ansvarlig for vores nye e-learningsportal, at løsningen tilbyder, at brugerne kan tilgå kurserne, når det passer dem.  

Yderligere understreger Mikkel Kjærsgaard, at videoerne i læringsportalen kan ses utallige gange og sættes på pause, hvilket øger fleksibiliteten. 

Opdelingen af læringen i små konkrete videoer er med til at fastholde mere af det lærte, og bidrage til effektiv kompetenceudvikling hos medarbejderne. Microsoft 365 læringsportalen er dermed en overlapning af de allerede eksisterende kurser, som danner grundlag for overordnet viden om diverse emner. 

Microsoft 365 læringsportal er en sikker investering for virksomheder, der ønsker at skabe en højere, fleksibel læringstilgang for medarbejderne. 

Skåret in til benet og kortere

Vores læringsportal er en kæmpe fordel for dig, som har en travl hverdag. Du kan nemlig tilgå videoerne lige, når det passer. Til det, udtaler Mikkel Kjærsgaard:  

“Alle medarbejdere har en differentieret hverdag og opgaver, og netop derfor det essentielt, at man hver især kan tilgå læring og viden, når det passer ind i den enkeltes program. Derfor har vi valgt, at konceptet skal være en løsning, som er tilgængelig alle tidspunkter på døgnet.” 

Videoerne er kortere end diverse almindelige kurser, hvilket gør det mere overskueligt og fleksibelt for den enkelte medarbejder. Du slipper derfor for at skulle se 1-2 timers lang video, og kan dermed springe direkte til den viden, du mangler. Da videoerne er inddelt i områder, får du lettere ved at finde lige præcis den video, du efterspørger samt at løse det problem, som du sidder overfor.  

Sidder du eksempelvis og har problemer med at tilføje en indholdsfortegnelse i Word, kan du se en kort video i e-learningsportalen hvordan du gør det. Dermed er problemet hurtigt løst, og du kan komme videre med dit arbejde.  

Da videoerne er kortere og emneorienteret skaber det mere fleksibilitet for den enkelte medarbejder. 

Balance mellem undervisning og opgaver

Videoerne er inddelt i tjenester/værktøjer, eksempelvis Word, Power Point, Excel, Teams osv. Et forløb består af nogle emner, tests og opgaver, som beskriver enkelte områder i Microsoft 365. Dette skaber en jævn balance mellem undervisning og opgaver, hvilket resulterer i relevant faglig viden for den enkelte medarbejder.  

“En af fordelene ved de korte forløb/videoer, er at medarbejderen bliver aktiveret ved at løse små opgaver, hvilket medfører en bedre indlæring. Dette er også med til at sikre at medarbejderen allerede undervejs i læringsprocessen, får lært at bruge funktionerne med det samme,” udtaler Mikkel Kjærsgaard. 

På baggrund af ovenstående vil brugerne opretholde sin opmærksomhed i de få minutter videoen afspilles, og dermed opnå en bedre forståelse for emnet.

Konceptet favner bredt blandt medarbejdere

Microsoft 365 læringsportalen henvender sig ikke kun til en type af medarbejdere men derimod flere forskellige. Dermed får du, som leder, et markant større udbytte, end hvis konceptet kun var tilpasset en begrænset medarbejdergruppe. 

Microsoft 365 læringsportalen rammer så bredt, at alle dine medarbejdere vil have gavn af det. Det kunne for eksempel være:  

 • Den eksisterende medarbejder – For den eksisterende medarbejder, vil Microsoft 365 læringsportalen give mulighed for hele tiden at videreudvikle den enkelte medarbejders personlige, digitale kompetencer. Det gør både medarbejderen mere værdifuld for virksomhed, og samtidig skaber det en højere værdi for virksomheden generelt, da dette er med til at øge virksomheden niveau.
  • Et eksempel kunne være, hvis en medarbejder har basal erfaring med PowerPoint, men søger mere viden omkring et bestemt emne her indenfor. Medarbejderen søger måske mere erfaringen indenfor, hvordan man indsætter et tema eller laver design i PowerPoint. Gennem e-learning portalen kan medarbejderen tilgå en video, som giver indblik i tema og design og dermed lære hvordan dette gøres fremadrettet uden at skulle forstyrre en kollega eller booke kursus. 
    
 • Den nye medarbejder – For den nye medarbejder, vil Microsoft 365 læringsportalen give mulighed for at få kompetencer inden for Microsoft (hvis disse er begrænsede) samt løbende lærer mere efter behov. 
  • Et eksempel kunne være, at du har ansat en ny medarbejder i din økonomiafdeling. Vedkommende har måske ikke så meget erfaring med tabeller i Excel og har fået til opgave at indsætte en pivottabel i et Excel ark. For nemt og hurtigt at løse problemet kan en kort video i e-learningsportalen, om hvordan man indsætter tabeller, være en god mulighed. 
    
 • Den medarbejder, som skal arbejde i et nyt område – For den medarbejder, der skal arbejde inden for et nyt område, vil Microsoft 365 læringsportal give mulighed for at lære området nemt og hurtigt at kende, samt give indblik i de gængse funktioner og muligheder. 
  • Et eksempel kunne være, at du har en kommunikationsmedarbejder i din virksomhed, som får til opgave at lægge budget for de kommende betalte marketingsaktiviteter. Vedkommende har derfor brug for råd og vejledning til hvordan Excel fungerer til fastlæggelse af budget. Her kunne en kort video i Excel om budgetopbygning være en mulighed til at løse problemet.

Vores brugervenlige koncept henvender sig dermed både til nye medarbejdere, som i forvejen ingen erfaring har med Microsoft 365, til dem med erfaring og til dem der skal til at arbejde inden for et nyt område.  

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Medarbejderbillede af Claus Friis Pedersen, CEO hos PeopleNet.

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO