Avatars i Teams – Sådan skal du bruge den nye feature

Tilmeld nyhedsbrev

Og gå ikke glip af ny viden om den digitale arbejdsplads

Udgivet den: 24. april 2023
Opdateret den: 25. april 2023

læsetid: 3 minutter

Kategori(er): 

#Nyheder

Ny feature i Teams - Avatars

I slutningen af Marts 2023 blev den nye avatar i Teams feature rullet ud i Public Preview på Teams Desktop appen (både i Windows og på Mac).

Efterhånden som flere og flere har fået adgang til den nye feature, stiller vi skarpt på, hvad du kan bruge avatars i Teams til, og så får du indblik i, hvad vores en af vores eksperter synes og anbefaler i forhold til det nye tool. 

Hvad er formålet med avatars?

Ifølge Microsofts er formålet med en avatar, at den skal fungere som en mellemting mellem at have sit kamera tændt og slet ikke at have sit kamera tændt. For mange kan avataren dermed give en velfortjent pause fra at figurer på skærmen, særlig hvis man deltager på lange møder, workshops osv.

En undersøgelse som Microsoft har udarbejdet viser samtidig også, at kun 30% deltager med kamera tændt på møderne. Så for netop at skabe en større inklusion på møderne og dermed et bedre digitalt rum, kan brugen af avatars være vejen frem.

Er du nysgerrig, så kan du læse mere om Avatars i Teams på Microsoft hjemmeside.

Hvad kan jeg bruge avatars til i min hverdag?

Glimrende spørgsmål – og svaret får du her. Vi har samlet et overblik over, hvad du kan bruge de nye avatars i Teams til lige her.

  1. Du kan bruge din avatar som en pause fra at være synlig på møder.
  2. Du undgår at din baggrund skaber forstyrrelser, hvis du anvender din avatar.
  3. Deltager du på møder på farten, kan din avatar være til stedet, hvilket giver dem der deltager på mødet en følelse af, at du stadig er med.
  4. Med det skræddersyede design, kan man i et Team eller en afdeling skabe et digitalt sammenhold og udtryk, f.eks. ved at bære en ensfarvet t-shirt.
  5. Laver du salgsarbejde, kan din avatar bruges til branding af virksomheden med farver og logoer.
  6. Du har også mulighed for at udtrykke dig med forskellige reaktioner og gestus.

Hvad siger eksperterne om de nye avatars?

Spørg man vores Microsoft 365 konsulent, Ulrik Minet, hvordan han bruger Avatars i sin hverdag, er svaret meget klart:

”Jeg underviser en del i Microsoft 365, både fysisk og online, og særligt online vil den nye feature komme mig til gavn. Mine kursister kan bruge deres avatars som et break fra kameraet, hvilket kan være rart for dem, eks. under opgaveløsninger, pauser og dele af undervisningen osv. Samtidig undgår jeg at føle, at jeg taler til en sort skærm, hvilket kan være ret demotiverende og hårdt, særligt hvis kurset er en hel dag.”

Dog anbefaler Ulrik Minet, at man designer din avatar efter sit udseende:

”Skal avatars fungerer efter hensigten anbefaler jeg, at man designer sit ”digital jeg” efter hvordan man ser ud i virkelighed. Det fremstår mere professionelt, særligt hvis man holder møder med interessenter, som man ikke har mødt før.”

Mangler du en guide til at komme i gang med din Microsoft Teams avatar, så kan du læse mere om det her.

Kunne du tænke dig at blive endnu skarpere til Microsoft Teams, så tilbyder vi en række relevante kurser inden for netop det område. Du kan læse mere her.

Følg os på

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Medarbejderbillede af Claus Friis Pedersen, CEO hos PeopleNet.

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO