Adoptionforløb optimerer softwareudrulning

Tilmeld nyhedsbrev

Og gå ikke glip af ny viden om den digitale arbejdsplads

Udgivet den: 9. oktober 2019
Opdateret den: 19. januar 2023

læsetid: 2 minutter

Ny software skal forbedre datasikkerhed

Datasikkerhed er til stadighed et stort fokusområde for mange virksomheder. Især har muligheden for at beskytte data i et online univers stor bevågenhed.

Denne udfordring er ekstra højt på prioritetslisten i virksomheder, hvor brugerne har mulighed for at bruge deres egne mobile enheder relateret til arbejdet. Kunden valgt derfor at implementere en ny applikation til håndtering af datasikkerhed på medarbejdernes mobile enheder.

Sikring af data på mobile enheder

Kunden implementerede en ny software, en firmaportal, på medarbejdernes telefoner, så virksomheden blev bedre til at sikre data på medarbejdernes egne mobile enheder.

PeopleNets opgave var i forbindelse med implementeringen at lave adoption materiale, i form af videoguides, til medarbejderne, så overgangen til den nye software blev så problemfri som muligt.

Videoguides skal aflaste kundens it-afdeling

Udfordringen var, at kunden skulle rulle softwaren ud til alle deres 8000 medarbejders enheder og derfor forventede de et højt tilbageløb til IT-afdelingen i forbindelse med lanceringen. For at minimere tilbageløbet til IT, bad kunden PeopleNet om at lave en række videoguides til at guide medarbejderne. På den måde kunne de selv sætte deres telefon op og installere den nye software. Dette havde til formål at sikre et minimalt ressourceforbrug i IT-afdelingen.

Skræddersyede videoguides

I samarbejde med kunden udarbejdede PeopleNet en liste over de videoer der skulle produceres. Efter den indledende behovsafdækning og afklarende forløb, påbegyndte PeopleNet udarbejdelsen af de skræddersyede videoer til kunden.

Undervejs i forløbet arbejdede PeopleNet tæt sammen med kunden, hvoriblandt feedback og ændringer blev drøftet og implementeret, hvormed indholdet blev 100% optimeret til målgruppen.

Målrettede videoguides hjælper kunden med at få implementeret ny firmaportal blandt 8000 medarbejdere

Videoerne har gjort det nemmere for medarbejderne at se, hvilke muligheder de har med den nye firmaportal på deres telefon samtidig med, at de er blevet guidet til hvordan de sætter den nye software op.

Videoerne er blevet lagt op på kundens intranet, så medarbejderne selv og til hver en tid kan tilgå dem. Videoerne indeholder alt fra hvordan man gemmer filer fra sin telefon i OneDrive til hvordan man skræddersyr sin Outlook.

Der er i alt blevet produceret 24 videoer, 12 til Apple og 12 til Android. 

Følg os på

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Medarbejderbillede af Claus Friis Pedersen, CEO hos PeopleNet.

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO