Arbejdsgivere der sidder foran hver sin computer skærm og arbejder

11 gode argumenter for at du skal på kursus

Tilmeld nyhedsbrev

Følg med i vores nyheder, events og webinarer.

Udgivet den: 25. november 2022
Opdateret den: 16. januar 2023

Kære leder. Vil du sende mig på kursus?

”Det kunne da bare være super fedt”, ”Jeg trænger til at komme lidt ud” eller ”Det lyder spændende” er ikke helt de rigtige argumenter at bruge, når du skal spørge om lov til at komme på kursus. I (næsten) alle tilfælde skal der mere til, før det bliver godkendt.  
 
Fra din leders perspektiv koster det økonomiske- og tidsmæssige ressourcer at sende dig på kursus. Måske har I travlt, så du kan være svær at undvære i en eller flere dage. Din leders argument for at holde dig hjemme kunne være: "Hvis du gerne vil lære noget nyt, hvorfor sætter du dig ikke bare sammen med Hans og lærer af ham i stedet?”.

"Øv" tænker du formentlig. MEN der findes gode, positive og troværdige argumenter for at du deltager på kursus. Det handler bare om at fremføre dem, så bliver det en WIN-WIN.

11 gyldne kursusargumenter

For at hjælpe dig på vej, har vi samlet alle de gode argumenter for at deltage på et kursus. Hvor godt de passer ind i din arbejdssituation og praksis, er helt op til dig at vurdere. Om ikke andet, kan du bruge argumenterne som inspiration.

 • Jeg har endnu ikke deltaget på kursus og føler mig noget usikker. Det er lidt stresset.
 • Jeg bruger uforholdsmæssig meget tid på at afkode programmet. Det kunne være bedre.
 • Jeg kan spare tid og blive mere effektiv i udførelsen mit arbejde. Jeg vil gerne det mere.
 • Jeg har behov for at udvikle mig mine kompetencer og den rolle jeg har. Tingene kan gøres nemmere.
 • Jeg har brug for mere viden for at kunne effektivisere processerne. Work smarter.
 • Jeg vil være med til at øge virksomhedens faglige og tekniske niveau.
 • Jeg vil gerne være en god sparringspartner for mine kollegaer og kunne hjælpe dem med deres udfordringer.
 • Jeg bliver motiveret til at yde mere.
 • Jeg vil være med til at styrke virksomhedens brand gennem øgede kompetencer og netværk.
 • Jeg ønsker at udvikle mig sammen med virksomheden.
 • Jeg har brug for inspiration fra andre, som har samme udfordringer eller funktion som mig. Hvad gør de og hvordan?

Står du overfor en MUS-samtale, kan du bringe uddannelse i spil og undersøge hvorvidt, det er muligt at få kurser, efteruddannelse og certificeringer som en del af din og din rolles udvikling. På den måde er du sikret uddannelse, som styrker din profil.  

Hos PeopleNet tilbyder vi et bredt udvalg af Microsoft kurser på forskellige niveauer. Få et overblik over vores kurser her.

Har du spørgsmål til vores kurser, så kontakt vores Uddannelses- og Adoptionchef Morten Baron på tlf. +45 3153 2933 eller pr. mail mba@peoplenet.dk.

Brug for mere information?

Så ta' fat i Claus eller en af vores andre flinke medarbejdere.

Medarbejderbillede af Claus Friis Pedersen, CEO hos PeopleNet.

Claus Friis Pedersen

Partner og CEO